Vermoeidheid: hoe raak je op natuurlijke wijze weer in vorm?

fatigue-retrouver-forme-naturellement_vermoeidheid-natuurlijke-wijze-weer-vorm

Natuurlijke hulpmiddelen om af te rekenen met die eeuwige vermoeidheid? Wij geven je een eenvoudige en makkelijk toe te passen oplossing. Met onze antivermoeidheidstips pak je het juist aan.

Voel je je altijd moe? Dan is het tijd om jezelf een flinke oppepper te geven en je energiestofwisseling en immuunsysteem te versterken. Maar hoe doe je dat? De natuur zit vol hulpmiddeltjes tegen vermoeidheid!

Vermoeidheid: welk voedingssupplement?

Veel planten, die soms al eeuwenlang worden gebruikt in de traditionele geneeskunde, geven je vitaliteit een boost en beschermen je tegen diverse dagelijkse problemen, zoals vermoeidheid.

Vandaag vinden we die planten terug in de vorm van voedingssupplementen. Vaak combineren ze verschillende ingrediënten voor een gebundelde werking. Maar wat is nu de beste kuur tegen vermoeidheid?

Welke formule kies je wanneer je lichaam stop zegt?

Dit zijn de voornaamste revitaliserende planten die helpen bij grote vermoeidheid:

  • Ginseng: uitstekend revitaliserend en stimulerend middel, verbetert je lichamelijke en mentale weerstand.
  • Acerola: heeft een oppeppend en antioxiderend effect, helpt het immuunsysteem te versterken.
  • Groene matchathee: verhoogt je energie, immuniteit en concentratie.
  • Gember: heeft spijsverterende, ontstekingsremmende, verkwikkende en revitaliserende eigenschappen.
  • Echinacea helpt om je immuniteit te versterken.
  • Eleutherococcus: heeft versterkende eigenschappen en is een oppepper voor je natuurlijke weerstand.
  • Etherische olie van ravintsara: stimuleert je natuurlijke weerstand.

Hoe kom je natuurlijk weer op krachten?

Neem eenvoudige goede gewoonten aan – of pik ze weer op – om dat steeds terugkerende gevoel van vermoeidheid buiten de deur te houden. Eerst en vooral… slaap voldoende! Om je daarbij te helpen kun je planten in de vorm van kruidenthee inschakelen, of capsules met passiebloem, valeriaan, hop, citroengras, brandnetel enz. Ook voedingssupplementen met melatonine kunnen doeltreffend zijn om een goede nachtrust te bevorderen.

Vergeet niet te bewegen! Wandelen, fietsen, zwemmen… Allemaal perfecte vormen van beweging om af te rekenen met je vermoeidheid en je rustig weer in vorm te krijgen.

Wat eet je tegen vermoeidheid?

Een gezonde en evenwichtige voeding is uiteraard essentieel voor meer vitaliteit. Maar ook voedingssupplementen kunnen een opsteker zijn, zeker bij seizoensgebonden vermoeidheid. Veel formules combineren vitaminen, mineralen en sporenelementen om hun krachten optimaal te benutten.

Het is ook belangrijk om het evenwicht van je darmflora te verbeteren. Die speelt immers een grote rol in de strijd tegen virussen en bacteriën. Eet bijvoorbeeld probiotica en prebiotica, zoals yoghurt, knoflook, ui … Dat kan rechtstreeks in je bord of in de vorm van tabletten.

Drink ook de hele dag door voldoende water.

 

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze adviseurs in de winkel!