Een siroop voor elke nood

De koudere maanden brengen ook hun deel kleine kwaaltjes met zich mee, zoals keelpijn. De oplossing om die snel te verlichten? De siropen van HerbalGem, verrijkt met knoppen en gemaakt op basis van traditionele recepten.

HerbalGem is expert en referentie op het vlak van geconcentreerde gemmotherapie en ontwikkelt al meer dan 30 jaar remedies op basis van plantenknoppen en -extracten. Van de pluk tot het productieproces heeft HerbalGem het complete proces in handen, zodat ze alle therapeutische kracht uit de knoppen kunnen halen. Het resultaat? Natuurlijke remedies op basis van maceraten van verse en biologische knoppen die geschikt zijn voor de hele familie.

Wat is gemmotherapie?

Gemmotherapie bestaat uit het benutten van de eigenschappen van knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Die bevatten immers alle geconcentreerde vitale energie en actieve ingrediënten die nodig zijn voor de ontwikkeling van de boom in wording.


Natuurlijke siropen

Bij een verkoudheid kan je keel geïrriteerd raken, wat dan weer zorgt voor kriebels, ongemakken, hoest … Om je keel te verlichten en een natuurlijke oplossing te bieden voor deze seizoensgebonden ongemakken, heeft HerbalGem een breed gamma aan siropen ontwikkeld op ambachtelijke wijze. Een vlierbessensiroop wordt gemengd met afkooksels van gedroogde planten, opgewarmd en vervolgens gefilterd. Daar voegt men nog honing aan toe zodat hij goed bewaard kan worden.

De mengeling wort vervolgens nogmaals gefiltreerd, waarna men het laat afkoelen om verdamping van latere toevoegingen – zoals geconcentreerde topmaceraten, moedertincturen of essentiële oliën – te voorkomen. Die hebben immers de dubbele verdienste dat ze helpen om de bewaring te garanderen en tegelijkertijd de actieve ingrediënten leveren.

Wist je dat?

HerbalGem de droge restanten die overblijven na de filtratie gebruikt als compost op haar akkers?

HerbalGem Bio Siroop Verkoudheid

Deze siroop verzacht de geïrriteerde keel en kalmeert de verzwakte luchtwegen. Tijm, Echinacea en viburnum helpen de bovenste luchtwegen gezond te houden. Vlierbes, tijm en Echinacea helpen ook de natuurlijke afweer een handje. Met z’n aangename smaak is de siroop geschikt voor het hele gezin.

HerbalGem Bio Siroop Ademhaling

Deze siroop helpt bij het vrijmaken van verstopte luchtwegen. Vlierbes, tijm en Echinacea helpen de natuurlijke afweer van alle gezinsleden te behouden. Het combineert een hele aangename smaak met een doeltreffende mix van vlierbessiroop, tijm, alant en extracten van dennen- en populierknoppen.

HerbalGem Bio Siroop Rokers

Deze siroop bestrijdt rokershoest en versterkt de longen door de teerlaag te reinigen die zich doorheen de jaren heeft opgebouwd. Alantwortel, windhondgras en essentiële oliën van eucalyptus, laurier en mirte werken synergetisch samen om de longen vrij te maken en rokers en mensen die in een vervuilde atmosfeer werken weer vrij te laten ademen.

De siropen van HerbalGem zijn beschikbaar bij jouw Medi-Market en op www.medi-market.be.