Kalmerende body voor atopisch eczeem

Huid met atopische neigingen, atopisch eczeem, gevoelige huid, babyhuid, droogte, kalmerende body

Atopische dermatitis of atopisch eczeem treft 1 kind op 5 (1) en dat al vanaf zeer jonge leeftijd. Het is makkelijk te herkennen, omdat het gekenmerkt wordt door een extreem droge huid en de constante afwisseling tussen opstoten van eczeem en rode plekken, en kalmere periodes. Het resultaat? Jouw baby heeft last van een trekkerige, jeukende huid en heeft de neiging om zich te krabben.

Hoe kan je dit verlichten?

Dr. Pierre Wolkenstein geeft ons het antwoord:

“De behandeling van atopisch eczeem bij zuigelingen en kinderen bestaat altijd uit twee fasen:

  1. We raden aan om altijd 1 keer/dag – of meer indien nodig – ‘s ochtends of ‘s avonds na het wassen het volledige lichaam in te smeren. Ook de zones die niet geïrriteerd zijn.
  2. Behandeling van de eczeemopstoten, zolang de opstoot duurt. Dan breng je 1 keer/dag een dermocorticoïde crème aan, rechtstreeks op de rode plekken, en je stopt daar niet mee tot de opstoot weer voorbij is. Deze behandeling moet je elke keer herhalen wanneer het eczeem weer terugkomt. Het is nuttig om de gebruikte tubes te tellen. Ondertussen moet je wel het hele lichaam 1 keer/dag blijven insmeren met een vochtinbrengende crème.”

Waarom moet je het Stelatopia®-gamma van Mustela gebruiken?

Dit gamma werd specifiek ontwikkeld voor baby’s en kinderen met een huid met atopische neigingen. Ze verzekert een klinisch bewezen doeltreffende relipidering en verzachting, dankzij de gepatenteerde natuurlijke actieve stoffen: avocado perseose® en zonnebloem-oleodistillaat®, maar ook een hoge tolerantie vanaf de geboorte(2). Voor een perfect zorgritueel breng je ook dagelijks een hydraterend product aan: de Stelatopia® balsem of emolliërende crème, en voor in bad: de Stelatopia® olie of wasgel.

Mustela lanceert de eerste verzachtende body. Wat is dat?

Het is een body bestemd voor kinderen die aan ernstige atopie lijden. De body van 100% katoen bevat microcapsules die een verzachtende formule bevatten. Die werd samengesteld uit 100% cosmetische ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zonder parfum. De formule verspreidt zich geleidelijk aan bij contact met de huid om zo de prikkels om te krabben te verminderen. En zo wordt je kleintje tot twee keer minder wakker door ongemakken(3).

Beschikbaar in 6-12 maanden en 12-24 maanden. (1) Watson 2011, Isaac 1998. (2) Inclusief baby’s die van de afdeling neonatologie komen. (3) Studie bij consumenten, 16 baby’s met een huid met atopische neigingen werden gedurende 14 dagen gevolgd – in combinatie met een dagelijkse hydraterende verzorging – in samenwerking met l’Association Française de l’Eczéma.