De voordelen van amandelolie voor je huid

De voordelen van amandelolie voor je huid

Het is de absolute ster van de babyproducten. Amandelolie barst dan ook van de voordelen voor alle huidtypes. Hieronder lees je waarom.

Wat is amandelolie ?

Amandelolie wordt gewonnen uit de vrucht van de amandelboom en is een plantaardige olie die rijk is aan omega 6 en omega 9, vitamine A, B, D en E. Ze heeft een erg voedend, versoepelend en verzachtend effect, kalmeert jeuk en irritaties, verbetert de elasticiteit van de huid en bevordert het celherstel.

Wist je dat?  De amandelboom de eerste boom is die bloeit in het voorjaar? Z’n bloesems verschijnen zelfs nog voor de eerste bladeren! En dat staat symbool voor liefde en maagdelijkheid.

De belangrijkste beauty-voordelen van amandelolie

Amandelolie heeft heel wat goede eigenschappen en is geschikt voor alle huidsoorten, zelfs de meest gevoelige huidjes. Het mag dan ook niet verbazen dat je het in heel wat cosmetische producten aantreft.

  • Voedend

De olie is rijk aan vetzuren, voedt diep en herstelt de hydrolipidenfilm van de opperhuid. Dat is dan ook precies waarom ze wordt aanbevolen voor de droge tot atopische huid.

  • Anti-striae

Ze is rijk aan vitamine A, voorkomt uitdroging en verbetert de elasticiteit van de huid, waardoor het een ideale bondgenoot is in de strijd tegen striae. Een effect dat nog versterkt wordt door de vitamine B, D en E die de olie bevat, want die bevorderen het celherstel.

  • Kalmerend

Ze kalmeert en verzacht de geïrriteerde of beschadigde huid na een blootstelling aan de zon of een zwembeurt in gechloreerd of zout water. Ze heeft ook een kalmerend effect op de gevoelige of reactieve huid.

  • Verzachtend

Ook je haren hebben baat bij een behandeling met amandelolie, want ze staat erom bekend dat ze je haar versoepelt en verzacht.

  • Een essentiële basis

Zoete amandelolie is een zeer goede basis voor het gebruik van essentiële oliën op de huid.

  • Babyproof

Ze is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de erg delicate huidjes van zuigelingen.

Hoe gebruik je amandelolie?

Voor je baby

Heeft je baby last van luieruitslag? Dan is amandelolie de ideale oplossing! Het helpt om de ontsteking te kalmeren tussen twee verschoonbeurten in. Gebruik het ook na het badje als massageolie om je baby te kalmeren, te helpen om te ontspannen om een betere band te ontwikkelen en samen van een mooi moment te genieten. Goed om te weten: amandelolie op de buik inmasseren kan helpen om kolieken te verminderen.

Als droge olie

Breng het aan op je huid vlak na een douche of een bad om je huid op dagelijkse basis te hydrateren. Om striae te voorkomen, masseer je de olie in cirkelvormige bewegingen in.

Als haarmasker

Breng de olie over de volledige lengte van het haar aan en masseer de hoofdhuid goed. Wikkel je haar in een sjaal en laat het zo enkele uren tot zelfs een volledige nacht intrekken. De volgende dag was je je haar zoals anders. Dit is een goed ritueel om een à twee keer per maand te herhalen om je talgproductie onder controle te houden, zonder je haar uit te drogen en om de balans van je hoofdhuid te herstellen.

Om te ontschminken

Meng het met micellair water (1/3 amandelolie, 2/3 micellair water) om je make-up in alle zachtheid te verwijderen en ondertussen de huid te hydrateren.

Voor je handen

Wil je superzachte handen? Meng een beetje amandelolie met vruchtvlees van een avocado. Breng dit aan op je handen, laat het 10 à 15 minuten zitten en spoel het daarna goed af onder de kraan.

Kies voor de natuurlijke producten van L’Occitane gemaakt van amandelen uit de Provence

Sensorieel, doeltreffend en aangenaam: de formules van de kenmerkende producten van het l’Amande de Provence-gamma van L’Occitane zijn verbeterd om tegemoet te komen aan de noden van de stedelijke vrouw met een hectische levensstijl.

L’Occitane ontdekte de ongelooflijke verstevigende eigenschappen van amandelen uit Zuid-Frankrijk en heeft die geïntegreerd in haar lichaamsverzorging en hygiënische producten. Het resultaat? De huid is zichtbaar steviger en gladder. Je lichaam krijgt echt een nieuwe look.

  • Versoepelende olie met Amandel 100 ml

Deze geparfumeerde olie zorgt voor 48 uur lange hydratatie en verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid. De formule op basis van 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waarvan 50% amandelolie, heeft die iconische amandelgeur, hydrateert en verbetert de soepelheid en de elasticiteit van de huid. Iedereen is gek van de snelle absorptie van het product, zonder plakkerige gevoel. Ontdek de Versoepelende olie met Amandel van L’Occitane.

  • Luxe Lichaamsbalsem met Provençaalse Amandel 100 ml

Een nieuwe, natuurlijkere formule die het Clean Charter van L’Occitane respecteert en voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaat. De balsem in de typische pot wordt gekenmerkt door een ultralichte textuur, een iconische amandelgeur en de hydraterende, gladmakende en verfraaiende eigenschappen. Ideaal voor bij een massage, want het dringt heerlijk in de huid en verpakt ze in voedend, comfortabel laagje. Dankzij de perfecte combo van amandelolie uit de Provence en amandelboter, wordt je huid gevoed, soepeler en ongelooflijk zacht. Altijd zonder siliconen, fenoxyethanol en parabenen. Ontdek de Luxe Lichaamsbalsem met Provençaalse Amandel van L’Occitane.

  • Melksluier Amandel 240 ml

Een nieuwe, natuurlijkere formule die het Clean Charter van L’Occitane respecteert en werd samengesteld uit 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Deze crème wordt gekenmerkt door de ultralichte textuur, de iconische amandelgeur en de hydraterende, gladmakende en verfraaiende eigenschappen. Zonder siliconen, fenoxyethanol en parabenen. Ontdek de Melksluier Amandel van L’Occitane.

Je vindt alle producten van L’Occitane aan de beste prijs in onze online parafarmacie.