Zelfbruiner: al je vragen beantwoord

Zelfbruiner: al je vragen beantwoord

Heb je zin in een mooi goud kleurtje vóór het begin van de vakantie? Dan zijn zelfbruiners wat je zoekt! Volg deze tips voor een snelle natuurlijke bruining zonder strepen.  

Welke zelfbruiner moet ik kiezen?  

In functie van je huid 

Kies je zelfbruiner in functie van je huidskleur. Kijk daarvoor naar de hoeveelheid DHA (DiHydroxyAceton). Het is een natuurlijke werkstof die op het oppervlak reageert met de aminozuren van de huid om haar te doen bruinen. Deze molecule is niet schadelijk en dringt niet door tot in de diepe lagen van de epidermis. Maar hoe meer een zelfbruiner ervan bevat, hoe donkerder de tint zal zijn. Heb je een lichte huid gebruik je best progressieve producten die tussen 1 en 3% DHA bevatten, wie een matte huid heeft producten met maximum 5% en wie een donkere huid heeft, kan gaan tot 8%.  

Goed om te weten 

Heb je een gevoelige huid? Kies een zelfbruiner zonder parfum. 

In functie van de vorm 

Doekjes: ideaal om in je handtas te steken als je onderweg bent. 

Spray: geeft een kleinere hoeveelheid product af en absorbeert snel zonder te kleven.  

Gel: zijn verfrissende textuur is super aangenaam in de zomer. Hij trekt snel in en is aanbevolen voor een vette tot gemengde huid.  

Schuim en melk: ze versmelten als het ware met de huid en laten een zijig effect, drogen snel op en ze zijn geschikt voor een droge huid, want ze hydrateren de huid goed. Ze trekken beter in en zorgen voor een gelijkmatige verdeling.  

Hoe breng ik zelfbruiner aan?  

  1. De huid voorbereiden 

Het is de basis om een gelijkmatige, langhoudende bruining te bekomen. Doe een scrub om dode huid te verwijderen en de huid glad te maken. Besteed extra aandacht aan de ellebogen, hielen en knieën. Dat zijn de plaatsen waar de huid ruwer is en zelfbruiner reageert meer op eeltplekken. Onthaar je de avond voordien om de huid de tijd te geven tot rust te komen en hydrateer haar diepgaand voor een meer heldere bruining.  

  1. Gelijkmatig aanbrengen 

Was je handen goed vóór en na de toepassing. Breng je zelfbruiner met cirkelvormige bewegingen aan. Begin onderaan het lichaam of het gezicht en breng naar boven toe aan, terwijl je het product goed uitsmeert. Breng niet te veel product aan op droge zones. Je kunt ook een handschoen gebruiken die speciaal voor zelfbruiners dient.  

  1. Goed laten drogen 

Laat je huid het product goed absorberen om geen vlekken te maken op je kleren. Dat duurt soms even. Heb geduld!  

  1. De intensiteit controleren 

Breng opnieuw aan voor een nog meer gouden bruining. Stop wanneer je de gewenste intensiteit hebt verkregen.  

Goed om te weten 

De huid van het gezicht is dunner, gevoeliger en brozer dan die van het lichaam. Kies een aangepaste zelfbruiner en breng er geen aan op de haarwortels en de wenkbrauwen. Kies ook een zelfbruiner voor het gezicht en het lichaam met dezelfde DHA-concentratie om een verschil in bruining te voorkomen…  

Hoe verwijder ik zelfbruiner?  

Heb je vlekken zelfbruiner op je handen? Doe een scrub op de huid om de vlekken te doen verdwijnen of gebruik wat micellair water of tandpasta. Andere oplossing: meng citroensap met zout en wrijf dit tussen je handen. Spoel af en hydrateer vervolgens de huid goed. Als je te veel zelfbruiner hebt aangebracht, gebruik je kokosnootolie op die zone en laat je die 30 minuten intrekken. Vervolgens reinig je met warm water en zeep.  

Zelfbruiners doen je er na ongeveer 3 uur goed uitzien gedurende 3 tot 4 dagen. 

Kan ik met zelfbruiner alsnog bruinen? 

Ja. Zelfbruiner beschermt absoluut niet tegen uv-stralen. Als je in de zon komt na de toepassing van een zelfbruiner, moet je ook zonnebescherming aanbrengen met een index die is aangepast aan je huid. Anders kan je verbranden.  

Mag ik zelfbruiner gebruiken als ik zwanger ben?  

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen bepaalde zelfbruiners gebruiken, omdat DHA niet schadelijk is. Vermijd echter wel capsules met een hoge dosis carotenoïden, want dat kan gevaarlijk zijn voor de foetus. Wees echter toch voorzichtig, want de huid verandert tijdens de zwangerschap. Net als andere huidproducten moet je voorzichtig omspringen met zelfbruiners tijdens de zwangerschap.  

Onze must-have op dit moment: het zelfbruinend schuim HE-SHI  

Het schuim Mousse Dorée Micro-aérée He-Shi zorgt voor een mooi kleurtje na contact met de huid en dit 7 tot 10 dagen lang. Zijn ongelooflijk lichte textuur glijdt over de huid en trekt snel in. Zijn formule “zichtbare toepassing” met 6% natuurlijke DHA zorgt ervoor dat je ziet waar het schuim al is aangebracht. Je kunt het dus gebruiken zonder risico op vlekken of strepen. Breng het schuim opnieuw aan voor een intensere bruining. Dankzij de glycerine en de schuimende, organische werkstoffen die rijk zijn aan peptiden en essentiële aminozuren, hydrateert, voedt en revitaliseert het de huid. Het bevat geen parabenen of alcohol en is veganistisch. Bijgevolg is het geschikt voor zwangere vrouwen. Het beschikt ook over de technologie “odour neutralising signature scent” om de gebruikelijke geur van zelfbruiners te neutraliseren. We raden je aan om bijkomend de toepassingshandschoen van He-Shi te gebruiken voor een nog meer gelijkmatig resultaat. 

Al je zelfbruiners vind je aan de beste prijs op onze online parafarmacie. Saut de page