Welke vitaminen boosten jouw vitaliteit?

Vitaminen-vitamines-vitaliteit-boost

Ons organisme en immuunsysteem kunnen ook bescherming gebruiken. Niet met een wollen sjaal maar wel met een kuur van vitaminen.

Het is zover: de koude, de regen en de wind zijn weer in ‘t land. De warme jassen, mutsen en sjaals worden opnieuw uit de kast gehaald om ons te beschermen tegen het gure weer. Vitaminen wapenen je ook tegen de winter.

Vitaminen C en D

In het alfabet van vitamines is de letter C onze favoriet tijdens de winter. Het is immers vitamine C die zorgt voor de nodige vitaliteit en weerstand biedt tegen infecties.

Waar haal je vitamine C? Heel eenvoudig: uit vers fruit en seizoensgroenten. Eet voldoende pompelmoes, appelsien, citroen en kiwi, maar ook peterselie, groene kool, wortels, rode paprika…

Zorg ook voor trage suikers: je haalt ze uit volkoren granen peulvruchten en ze houden je energieniveau op peil. Vis (voornamelijk vette vis) is dan weer rijk aan vitamine D (goed voor het immuunsysteem) en aan omega 3. Uit zeevruchten haal je dan weer de nodige mineralen zoals zink, magnesium…

Vol energie & vitaliteit

Deze 4 middeltjes geven je vitaliteit een boost:

  • Acerola is een kleine bes afkomstig uit de Antillen, rijk aan vitamine C. Zeer effectief tegen vermoeidheid en een echte antioxidant die het immuunsysteem versterkt.
  • Koninginnenbrij, geproduceerd door de bijtjes in de zomermaanden, is een concentraat van rijke voedingsstoffen. Niet te verwonderen dat het natuurlijk afweersysteem hiermee versterkt wordt en de vitaliteit een boost krijgt.
  • Gember is een gekend afrodisiacum, maar werkt ook revitaliserend en opwekkend.
  • Ginseng is de plant die in de Chinese geneeskunde gebruikt wordt om vermoeidheid tegen te gaan. Ze verbetert de fysieke en mentale weerstand.