De goede reflexen : preventie, hygiëne en immuniteit

Neem de juiste reflexen aan en versterk uw immuniteit. Hier leest u hoe u het best uw immuunsysteem kan versterken.

  1. Preventie & Hygiëne : hoe kan u een besmetting voorkomen

Ten eerste is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden om jezelf en anderen te beschermen. Neem essentiële maatregelen om de risico’s op besmetting te beperken.

  • Was uw handen regelmatig met zeep (gedurende 20 seconden) en/of een hydroalcoholische oplossing. Raak ook uw gezicht niet aan.
  • Gebruik een wegwerpzakdoek die u vervolgens in een gesloten bak gooit
  • Hoest/nies in uw elleboog
  • Als u ziek bent, aarzel dan niet om een masker te dragen om verspreiding te voorkomen

In aanvulling, vergeet niet om uw interieur ten minste 10 minuten per dag te ventileren. Aarzel niet om bepaalde essentiële oliën, die antivirale eigenschappen bevatten, zoals ravinstara, te verstuiven.

  1. Immuniteit : boost uw immuunnsysteem

Waarom over het versterken van uw immuniteit nadenken? Omdat een goed functionerend immuunsysteem uw lichaam, dat in de koudste maanden zwakker is, in staat stelt om verkoudheid en griep te bestrijden en daardoor infecties beter te weerstaan! Naast een gezonde levensstijl zijn er verschillende manieren om deze te versterken om een antivirusbarrière te vormen door het promoten van:

  • Vitamine C is een antioxidant die de symptomen bij verkoudheid kan verminderen, maar het zal ook de opname van ijzer bevorderen.
  • Vitamine D is de eerste verdedigingslinie van het immuunsysteem. In de winter is het ingewikkeld om een optimaal vitamine D-gehalte te behouden. Daarom zijn voedingssupplementen je beste bondgenoten.
  • Zink. Dit laatste is bedoeld om uw stofwisseling en de goede werking van het immuunsysteem te ondersteunen.

Uiteraard gaat het hier ook om een goed dieet, rijk aan vitamines, vooral dankzij vette vis (sardines etc.), fruit (sinaasappel, citroen, kiwi etc.). Maar pas op, een goede conditie kan virussen weerstaan, maar dat betekent niet dat u immuun bent voor ziekten.