Sport: jouw partner voor een gezond leven

sport_partner_gezondheid

Sport is goed voor jouw gezondheid! Staat sporten bij jou op een (te) laag pitje en wil je de draad weer oppikken? Wij geven je enkele tips om verstandig jouw gezond leven aan te pakken.

Niet alleen je conditie maar ook je rug, je hart, je immuunsysteem en zelfs je moraal hebben er baat bij, zolang je het verstandig aanpakt en niet overdrijft. Sport is jouw partner!

Goed begonnen is half gewonnen!

Een detox-kuur is bijvoorbeeld een goede start. Eet genoeg verse groenten en fruit. Een krachtige natuurlijke ontgifter is chlorella (in te nemen als capsule of in poedervorm). Het is een micro-alg die helpt om de darmen te reinigen en het bloed te zuiveren. Ook tarwegras is gekend als superfood: neem het poeder best in ’s ochtends, op een nuchtere maag.

Naast evenwichtige, gezonde voeding zijn enkele voedingssupplementen zoals ginseng, guarana of koninginnebrij echte aanraders. Vergeet ook niet om genoeg water te drinken en zorg voor voldoende rust.

Sporten en gezond eten met de hulp van een diëtiste

Ook tijdens het sporten is het belangrijk om aangepaste voeding in te nemen. Banaan is rijk aan kalium, zwarte bessen en bosbessen zijn antioxidanten die vrije radicalen afbreken tijdens de inspanning en de omega 3 vetten in zalm stimuleren een goede werking van het cardiovasculair systeem. Eet voldoende proteïnen (kip, gedroogd fruit, quinoa, boekweit …) en ook proteïnedrankjes zijn een goed idee – zolang je niet overdrijft.

Trage suikers (pasta, koolhydraten) eet je best één of twee uur voor een zware inspanning. Vergeet zeker niet om voldoende te drinken zowel voor, tijdens als na het sporten.

Heb je ondanks alle voorzorgen toch last van een blessure?

Een warm bad brengt verlichting bij pijnlijke spieren. Breng na een zachte massage een natuurlijke pijnverlichter aan (de bladeren van blauwe bessen helpen hierbij, bijvoorbeeld, of een crème op basis van arnica).

Bij een verstuiking of verzwikking neem je best 2 tot 3 keer per dag een lauw voetbad met een half glas zeezout, aangevuld met ontstekingswerende oligo-elementen. Heb je een verrekking dan moet je de spier laten rusten. Je kan hierbij een compres aanbrengen op basis van aromatische arnicatinctuur.

Blijven de problemen aanhouden, laat je dan zeker helpen door een dokter.

 

In onze Medi-Market verkooppunten staat een multidisciplinair team van o.a. diëtisten en pharma-technische assistenten voor u klaar om advies op maat en diepgaande productinformatie te geven!