Immuniteit: de sleutelrol van de darmen

imubiol

Wist je dat onze darmen niet alleen een functie hebben voor onze spijsvertering? Dit complexe systeem speelt een essentiële rol in onze immuunafweer. Om die in balans te houden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen met Imubiol.

Hoewel de darmen het lichaam in staat stellen om voedingstoffen op te nemen die essentieel zijn voor een goede werking, hebben ze ook een barrièrefunctie die de doorgang van bepaalde microben verhindert. 70% van de immuuncellen bevinden zich namelijk in onze darmen.

Zij maken het mogelijk om ons voedsel en de bacteriën van onze darmflora (of darmmicrobiota) te verdragen, maar ze beschermen ons lichaam ook door pathogene kiemen aan te vallen.

Het darmslijmvlies heeft een min of meer permeabele barrièrefunctie: het laat bepaalde stoffen door, maar blokkeert de weg voor ziekteverwekkers.

Ten slotte bestaat de darmflora van elk individu uit honderden miljarden bacteriën die gunstig zijn voor onze gezondheid.

De darmflora: een fragiel evenwicht

De bacteriën in onze microbiota, hebben meerdere functies. Ze ‘voeden’ andere bacteriën, komen tussenbeide bij de vertering, stimuleren ons proces van tolerantie en de verdediging van de immuuncellen, werken in op de doorlaatbaarheid van de darmbarrière …

De goede werking is afhankelijk van een fragiel evenwicht tussen goede en slechte bacteriën. Wanneer die laatste zich vermenigvuldigen, raakt het evenwicht verstoord. Dat is het moment waarop spijsverteringsstoornissen, allergieën, voedselintoleranties en immuunzwakte ontstaan.

Zo belangrijk is het om goed voor je darmen te zorgen

Een evenwichtige voeding volstaat over het algemeen om het evenwicht van je darmflora te behouden. Toch kunnen stress, vermoeidheid, een behandeling met medicatie … het evenwicht verstoren en de microbiota verzwakken.

Een oplossing kan zijn om probiotica te gebruiken. Dat zijn goede, levende bacteriën, die tot doel hebben om de darmflora weer in evenwicht te brengen en om de ‘slechte’ bacteriën die infecties kunnen veroorzaken uit te schakelen.

Imubiol: een kampioen op het vlak van immuniteit

Imubiol, dat zijn 8 miljard melkzuurfermenten van 9 verschillende stammen in een enkele capsule. De unieke formule, die speciaal werd ontwikkeld om de immuniteit te boosten, bevat bovendien ook zink, vitamine C en B6, een aminozuur, kurkuma en shiitake. Een echte boost voor je darmen.

Melkzuurfermenten. Deze goede bacteriën zorgen ervoor dat het evenwicht van de microbiota – en daarmee ook de goede werking van het immuunsysteem – behouden blijft. Dat is precies waarom gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals yoghurt, zuurkool, augurken … zo gezond zijn.

Vitamine C. Is onmisbaar voor de vernieuwing van witte bloedcellen, met name lymfocyten, die essentieel zijn voor de productie van antilichamen die microben en slechte bacteriën vernietigen.

Zink. Een mineraal dat essentieel is om infecties te bestrijden, want het is direct betrokken bij de goede werking van de thymus, het orgaan dat witte bloedcellen produceert.

Imubiol, van het Be-Life gamma, is beschikbaar bij jouw Medi-Market en op www.medi-market.be.