5 tekenen van een verzwakte immuniteit

Vermoeidheid, pijn, herhaalde verkoudheden… kunnen allemaal tekenen zijn van een probleem met het immuunsysteem. Leer naar je lichaam te luisteren en versterk je natuurlijke afweer en immuniteit.

1. Je bent voortdurend ziek

Verkoudheid, griep, blaasontsteking, keelpijn… Je krijgt alles wat rondgaat. Waarom? Omdat je immuunsysteem tekortschiet en alle virussen en bacteriën binnenlaat. Vaak ziek zijn is een van de eerste tekenen van een ondoeltreffend immuunsysteem.  

2. Je wordt allergisch

Je hebt last van eczeem, huiduitslag, je hoest vaak, je niest, je hebt moeite met het verteren van bepaalde voedingsmiddelen die je vroeger heel goed verdroeg. Je immuunsysteem reageert overmatig op externe stoffen. Het voelt zich aangevallen door van alles en nog wat. Dat zou je alert moeten maken op een mogelijke immuunstoornis.

3. Je bent moe

En je weet niet waarom. Alle taken worden lastig, je hebt moeite om uit bed te komen terwijl je genoeg geslapen hebt, je hebt last van geheugenproblemen, duizeligheid of misselijkheid, maar je lijdt niet aan een ziekte en er is niets ernstigs gebeurd in je leven. Die onverklaarbare vermoeidheid kan te wijten zijn aan een probleem met je immuunsysteem.  

4. Je hebt last van spierpijn

Fysieke zwakte en een falend immuunsysteem leiden vaak tot aandoeningen van het zenuwstelsel die pijn veroorzaken in de dijen, kuiten of armen.  

5. Je geneest slecht

Een wond die slecht geneest, hoe klein ook, is een teken van een minder doeltreffende celreactie en dus ook van een immuunprobleem. 

Wat kun je daaraan doen voor je immuniteit? 

Alles-in-één supplementen! Voor een gemakkelijkere terugkeer naar school of naar het werk bestaan er voedingssupplementen die alle voedingsstoffen bevatten die je immuunsysteem nodig heeft. Aarzel niet om advies te vragen aan onze experts in de winkel. Ze helpen je graag om het juiste supplement voor jou te vinden. 

Of ontdek ons volledige vitaminenassortiment tegen de beste prijzen in uw online parafarmacie.