Afvallen na de feestdagen: tips van onze diëtiste

afvallen-na-de-feestdagen_maigrir après les fêtes

Heb je in de eindejaarsperiode heerlijk gesmuld van uitgebreide feestmaaltijden en wil je nu enkele kilo’s kwijt? Onze diëtiste ontwikkelde een afslankprogramma om na de feestdagen af te vallen en het nieuwe jaar goed in te zetten!

Hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, champagne … Het einde van het jaar staat vaak in het teken van genieten, vooral van uitgebreide feestmaaltijden. Stéphanie, onze diëtiste van Medi-Market Waterloo, stelt je een afslankprogramma voor om na de feestdagen met succes af te vallen.

Voor een blijvend resultaat is dit de perfecte combinatie:

  • Een dagelijkse portie lichaamsbeweging.
  • Voedingssupplementen rijk aan sporenelementen.
  • Planten in de vorm van kruidenthee, capsules of tabletten.
  • Gezonde eetgewoonten.

Afvallen zonder energie te verliezen

Regelmatig bewegen wordt meer dan ooit aanbevolen. Beweging zorgt namelijk op natuurlijke manier voor de versteviging van je lichaam en figuur, en is bovendien cruciaal om gezond te blijven.

Hoe? Makkelijker kan haast niet! Ga elke dag een halfuurtje wandelen, doe een fietstocht, zwem een paar baantjes, doe thuis een work-out van tien minuten, volg een fitnessles met vriendinnen enz. Onze experts in de winkel denken graag met je mee om de activiteit te vinden die jou het meest motiveert!

Sporenelementen helpen om af te vallen

We vinden sporenelementen in onze voeding, maar ook in verschillende voedingssupplementen. Sommige daarvan kunnen helpen om af te vallen:

  • Zink metaboliseert vetten. Het zit in schaaldieren en tarwekiemen.
  • Kalium helpt tegen vochtretentie. Het zit in noten, bananen, spinazie …
  • Chroom vermindert je trek in suiker. Het zit vooral in sperziebonen en broccoli.

Welke afslankende planten kies je?

Tal van natuurlijke actieve bestanddelen hebben een afslankende werking. Ze helpen om blijvend gewicht te verliezen en hebben een zuiverend effect op je lichaam. Dankzij hun ontgiftende, vetverbrandende of eetlustremmende effecten zijn ze de ideale aanvulling op je afslankprogramma:

  • Urinedrijvend effect om te draineren en af te voeren: Orthosiphon, muizenoor, es en paardenstaart.
  • Vetverbrandend effect: groene thee, maté, guarana en schil van bittersinaasappel.
  • Eetlustremmend effect, om het verzadigingsgevoel te versterken: blaaswier, sint-jansbroodpitten en konjakwortel.

Evenwichtige maaltijd: neem goede gewoonten aan

Al deze planten helpen je op natuurlijke wijze om voorgoed afscheid te nemen van je extra kilo’s. Maar ze zullen nog veel doeltreffender zijn als je de hoeveelheid vetten (vooral slechte vetten) en suikers in je voeding terugschroeft.

Voor diëtiste Stéphanie is het belangrijk om zogenaamde wonderdiëten te vermijden en eerst en vooral terug te keren naar een evenwichtig eetpatroon. Beperk je porties en houd rekening met de nutritionele kwaliteit van wat je eet.

Onze tip voor een evenwichtige maaltijd: vul de helft van je bord met groenten, een kwart met eiwitten (vis, mager vlees of ei) en nog een kwart met zetmeel (volkorenpasta, rijst of gestoomde aardappelen bijvoorbeeld).

 

Aarzel niet om onze diëtisten in de winkel aan te spreken voor persoonlijk advies!