Hoe snel afslanken voor de zomer?

Une jeune femme qui souhaite perdre du poids avant d'enfiler son maillot de bain l'été

Om er geweldig uit te zien in een badpak deze zomer, op het programma: ontgiften, afslanken en algemene toning. Snel afslanken: is het mogelijk? En wat werkt echt?

Snel afslanken, wat is het geheim? De tijd nemen en stap voor stap te werk gaan, dat is de winnende combinatie

Beginnen met ontgifting

Om onszelf de beste kansen te geven om af te slanken en onze eetlust te reguleren zonder al onze energie te verliezen, kunnen we kiezen voor een goede zuivering van het lichaam.

Het ideaal kuur? Een ontgiftingskuur van 7 dagen die de inname van doelgerichte voedingssupplementen (planten, micronutriënten, enz.) combineert met een gezond dieet rijk aan vers fruit en groenten.

De 3 aan te houden doelstellingen voor afslanken:

  • zuivering van het lichaam dat “verontreinigd” is door terugkerende voedingsexcessen en het gebrek aan lichaamsbeweging,
  • hydratatie van elke cel tot in de diepte;
  • drainage van de afvalafvoerende organen (lever, nieren, longen, darmen, huid) om weer fut te krijgen en vermoeidheid, stress, somberheid en spijsverteringsstoornissen te verdrijven…

Supplementen: poeder om te verdunnen in water, oplossing om te drinken, kruidenthee of capsules, ieder zijn formule. Het belangrijkste is planten te kiezen die draineren (mariadistel, rozemarijn, paardenbloem, venkel, paardenstaart, brandnetel, berkensap enz.) en de organen “op groen” te zetten!

Dieet: tweemaal per dag gekookte groenten + 1 portie rauwkost en bladgroente naar believen + 2 porties fruit per dag.

Het geweldige idee? Niet-gemixte soepen op basis van verse groenten die een eetlustremmend effect hebben, de calorie-inname bij de maaltijd verminderen (bijna met -20%) en bepaalde darmreceptoren stimuleren die de hersenen laten weten dat het tijd is om te stoppen met eten!

Snel afslanken: de tips van onze diëtiste

Een realistisch doel vooropstellen om mislukkingen en frustraties te vermijden, het dieet plannen over een voldoende aantal weken (minstens 4) en de tijd nemen om het gewicht stabiel te krijgen.

Om te slagen, niet aarzelen om voedingssupplementen en een gezonde, evenwichtige voeding te combineren. De belangrijkste doelstellingen: minder vet eten, de inname van fruit en groenten verhogen (qua volume en kleur) en de maaltijden spreiden.

Denk ook aan supplementen: eetlustremmers, vetverbranders of -vangers, maaltijdvervangers of proteïnesnacks,… Alles wat kan helpen is toegestaan!

Dieet: het menu samenstellen door eerst de groenten (vers of diepvries), daarna de zetmelen (aardappelen, pasta, rijst, brood, peulvruchten enz.) en tot slot de eiwitbron (vis, vlees, kaas, vegetarische vervanger, ei enz.) te kiezen. De voedselinname goed spreiden over de dag (3-4 maaltijden per dag) en geen maaltijd overslaan.

Ook kiezen en voorrang geven aan:

  • kleine borden die sneller vol lijken
  • vetarme voedingsmiddelen (vis, schaaldieren, wit vlees, mager rundvlees enz.)
  • bereidingswijzen zonder vet (in de oven, in papillot, stoom, magnetron)
  • verse kruiden gebruiken voor de smaak
  • magere zuivelproducten
  • toezien op het suikergehalte ervan, overbodige producten (alcohol, gebak, chips, aperitief, …) vermijden

Dit ritme en deze evenwichtige menu’s aanhouden om het gewicht te stabiliseren (minstens 4 weken).

Beweging om aan de buik te afslanken

Denk eraan elke dag te bewegen om dit dieet doeltreffend te begeleiden. Door te sporten natuurlijk (zwemmen, wandelen, joggen, fietsen, pilates enz.) en door de hele dag actief te blijven: de trap nemen, te voet gaan winkelen, het huishouden doen, dansen, wandelen enz.

Dat helpt om calorieën te verbranden, verstevigt en komt alleen maar het zomerfiguur ten goede!

Aarzel ook niet om lokale afslankproducten te gebruiken die kunnen helpen om de:

  • huid te ontlasten
  • vetvoorraad in de buik, billen, dijen en knieën af te bouwen
  • lichaamscontouren te verstevigen
  • weefsels grondig te draineren

Door hun gerichte werking geven afslankproducten weer stevigheid, verfijnen het figuur en helpen de huid om haar mooie uitzicht terug te krijgen.