Lentepijntjes: slimme ideeën om ze beter te behandelen

Met het mooie weer, laten we ook steeds meer huid zien … maar die wordt dan natuurlijk ook makkelijker beschadigd. Gelukkig kunnen we die in alle zachtheid behandelen.

De huid is niet alleen het grootste orgaan van ons lichaam, maar het is ook onze belangrijkste bescherming. Ze is onmisbaar om te overleven en heeft verschillende functies. Ze is allereerst een fysieke barrière die ons beschermt tegen vocht- en calorieverlies, tegen fysiek trauma en microben. Ze speelt ook een rol bij onze temperatuurregeling en ze is het zintuig dat verantwoordelijk is voor onze tastzin. Maar, wanneer ze ons voor al die externe prikkels beschermt, kan ze ook wel eens beschadigd worden. Droogte, snijwonden, verwondingen, kloven … Gelukkig heeft het lichaam een geweldig systeem om dat allemaal weer te herstellen: littekenvorming. Een fenomeen dat je zelf ook kunt ondersteunen met de juiste handelingen en producten.

  1. Reinigen

De wond schoonmaken is essentieel. Verwijder aarde, zand, bloed … zodat je meteen het risico op infecties kan beperken. Water en zeep zijn meestal voldoende, maar je kan ook een ontsmettingsmiddel gebruiken.

  1. Beschermen

Om de wond te beschermen tegen wrijving, schokken of vuil, breng je er een verband op aan, dat je aanpast aan de grootte van de wond. Vervang het regelmatig.

  1. Herstellen

Breng een helende crème aan wanneer de wond helemaal dicht is. Bijv. een crème uit het Bariéderm-gamma van Uriage.

Een nieuwe generatie ‘barrièrezorg’

Het verzorgingsgamma Bariéderm van Uriage isoleert op het oppervlak, reinigt diep en herstelt de beschadigde huid die werd blootgesteld aan irritatie of ontsteking (schrammen, oppervlakkige brandwonden, kloven …) of externe behandelingen (lasers, peelings …). Deze nieuwe generatie ‘barrièrezorg’ combineert gebruiksgemak en efficiëntie in alle veiligheid. De actieve stof die het verschil maakt? Het thermale water van Uriage, een puur, 100% natuurlijk water met een unieke minerale samenstelling.

Herstellende Cica-crème: bevordert het snelle herstel van de beschadigde huid, beschermt en verzacht het ongemak. Het herstelt de wond en vormt een nieuwe opperhuid.

Isolerende herstellende handcrème: behandelt extreme droogte om de meest beschadigde handen te herstellen.

Herstellende uitdrogende Cica-spray: behandelt specifiek vochtige zones, geïrriteerd door micro-organismen en vatbaar voor superinfectie (zones waar je makkelijk zweet, huidplooien, epidermis op de billen …).

Herstellende Cica-crème met Cu-Zn: speciaal ontwikkeld voor de meest delicate, geïrriteerde huid. Ze brengt instant verlichting van de pijn en verzacht onmiddellijk in alle omstandigheden.
Dermatologische Cica-olie: voorkomt en herstelt striae en vlekken dankzij de korte dubbelwerkende formule op basis van 99,9% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Voor een bewezen doeltreffendheid.

Ontdek het volledige Bariéderm-gamma bij jouw Medi-Market.