Zonnebescherming: het advies van onze expert

zonnebescherming

Waar hou ik nu best rekening mee om de juiste zonnebescherming te kiezen? Volg het advies van Emilie, onze expert Medi-Market.

De zomer is er en de vakantie is begonnen. Tijdens deze periode van het jaar schiet me steeds het liedje van Baz Luhrmans “Everybody is free (to wear sun screen)” te binnen. Hij begint zijn liedje met uitstekende raad: gebruik zonnebescherming!

Hieronder kan u dus enkele tips terugvinden die van belang zijn om de juiste keuze te maken:

Zonnebescherming: minerale of chemische filter?

Minerale filters:

Chemische filters:

Gemengde filters:

Zorg er voor dat u zich altijd tegen een breed spectrum (UVA/UVB) beschermt en een factor kiest die past bij de zonintensiteit, uw huidttype, uw haarkleur,…
Ook met een factor 50 zal u nog bruinen, u smeert zich dus beter in met te hoge dan een te lage factor.

Creme smeren: de 2-vingers regel

Smeer u voldoende en herhaaldelijk in! Hoeveel hangt af van de UV-index maar in principe smeert u zich best na 2 uur terug in. Een handige vuistregel is dus de 2-vingers regel. Gebruik een hoeveelheid die de volledige lengte van de wijs -en middenvinger bestrijkt voor elke lichaamsdeel (hoofd, nek, voor elke arm, onderrug, bovenrug,…).

Textuur: er bestaan veel verschillende texturen (melk, olie, crème, mist…). Kies altijd een product dat u aangenaam vindt, zodat u zich met plezier opnieuw insmeert.

  • Zonnecrèmes: Eucerin Sun Allergy gel-cream smeert heel goed uit, voelt niet vet aan en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid
  • Zonnespray: Eucerin Sun Spray Mist is heel gemakkelijk in gebruik en moet niet meer uitgesmeerd worden!
  • Zonneolie: Bioderma Photoderm Bronz Dry oil, Isdin Fotoprotector Active oil. Ik ben verslaafd aan het parfum van deze producten. Beiden activeren het bruiningsproces, waardoor de bruine kleur dieper, mooier en egaler is en ook langer blijft. De olie van Bioderma trekt nog iets sneller in de huid dan die van Isdin

“Waterresistent” betekent dat de zonnecrème na minstens 40 minuten zweten, zwemmen nog op uw huid zit. Ook hier geldt voor mij de regel, smeer u voldoende vaak in (elke 2 uur) en liefst nog iets meer als u vaak in het zwembad springt, zweet,…

Your anti-ageing partner

Blijf uit de zon tussen 12 uur ’s middags en 4 uur in de namiddag. Op dat moment is de UV-index (maat voor intensiteit van de zon) het hoogste. Blijf onder de parasol, draag een hoed, bedek uw huid,… en smeer u in want zelfs in de schaduw bruint u en kan u verbranden.

Zonnecrème is de beste anti-ageing! Het beschermt u tegen lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken,…

Meer en meer merken hebben ook aandacht voor het milieu en werken met biologisch afbreekbare formules (bijvoorbeeld Biosolys), in tegenstelling tot de chemische filters. Gaat u kamperen met de jeugdbeweging, dan kan u op deze manier uw steentje bijdragen aan Moeder Natuur.

Reageert uw huid op een crème dan bent u misschien allergisch aan een bestanddeel. Stop in dat geval met deze te gebruiken en laat onderzoeken aan wat u precies allergisch bent, zo vermijdt u dit probleem in de toekomst.

Vergeet vooral niet te genieten van de zon, deze voorziet ons van vitamine D en bezorgt ons een zéér goed humeur 😊

Maak uw keuze uit alle zonnebescherming en ontdek ons volledige gamma zonneproducten.

Fijne zomer,

Emilie, expert van Medi-Market