De kracht van antioxidanten

Wanneer vrije radicalen geneutraliseerd worden, dan worden onze cellen beschermd tegen premature veroudering en diverse ziektes.

Maar wat zijn antioxidanten nu eigenlijk? Het gaat om bepaalde vitaminen (A, C, E), mineralen (zink, selenium) en micronutriënten die van nature aanwezig zijn in onze voeding en het opnemen tegen vrije radicalen. Dat zijn dan weer moleculen die van nature in ons lichaam geproduceerd worden. Maar vervuiling, tabak en Uv-stralen kunnen de productie nog verder verhogen en ‘oxidatieve’ stress veroorzaken. Wanneer er een teveel van vrije radicalen ontstaat, dan kunnen ze de werking van de cellen verstoren. En wanneer er regelmatig oxidatieve stress voorkomt, dan kan dat een premature veroudering in gang zetten en ervoor zorgen dat bepaalde ziektes gaan ontwikkelen (kankers, diabetes, cardiovasculaire ziektes …). Antioxidanten kunnen het overschot aan vrije radicalen neutraliseren en de cellen en het lichaam dus beschermen. We halen ze uit bijna alle mogelijke voedingsstoffen, maar ze zijn vooral in grote hoeveelheden aanwezig in plantaardige oliën, noten, hazelnoten, citrusvruchten, aardbeien, bramen, bosbessen, zwarte bessen, broccoli, meloen, spinazie, druiven, avocado’s …

Antioxiderende cosmetica

Om de invloed op je huid te versterken en beter te kunnen vechten tegen de premature veroudering, kies je best voor verzorgingsproducten die ook antioxidanten bevatten. Het Sérum Défense Antioxydant A-Oxitive voor gevoelige huid van Avène bevat anti-oxiderende pro-vitamine C en E. Pro-vitamines zijn even doeltreffend als pure vitamines, maar zijn wel stabieler en worden veel beter verdragen. Ideaal dus voor gevoelige huidjes! Het Sérum Défense Antioxydant A-Oxitive beschermt de huid tegen de nefaste effecten van oxidatieve stress en strijkt de eerste lijntjes en rimpels weer glad. Het bevat thermaal water van Avène en hydrateert en versterkt de huid gedurende 24u. De ultralichte vloeibare geltextuur is niet vettig en het delicate parfum van jasmijn, groene thee en perzik zorgt voor een heerlijk ontspannend moment wanneer je het aanbrengt.