Voeding voor een gezonde gloed

Wil je deze zomer een stralende, lichtgebruinde huid? De oplossing ligt op je bord!

Nu de zon zich weer laat zien, denken we al volop aan de zomer en onze prachtig gebruinde huid. Maar je moet je echt niet constant blootstellen aan de zon om aan je tintje te werken. Ook je voedingskeuze kan je helpen om die gezonde gloed te krijgen. Geweldig zomertintje gegarandeerd!

Betacaroteen

Het pigment dat verantwoordelijk is voor de oranjegele kleur van verschillende soorten groenten en fruit, werkt ook nog als een antioxidant, draagt bij aan de synthese van melanine en zorgt voor een lichtjes gebruinde teint voor je huid. Je vindt het in wortelen, tomaten, meloenen, perziken, abrikozen en kersen, maar ook in erwtjes en spinazie.

Vitamine A

Die stimuleert de productie van melanine en verbetert de celvernieuwing van je huid. Te vinden in wortelen, eieren, spinazie en pompoen.

Vitamine E

Werkt antioxiderend en vertraagt de huidveroudering. Aanwezig in amandelen, avocado, druivenpitolie, tonijn, kiwi en eieren.

Selenium

Dit sporenelement beschermt je tegen een zonneslag, zorgt ervoor dat je sneller bruint en voorkomt huidveroudering. Je vindt het in zeevruchten, vlees en kaas.

Water

Voor een egaal tintje, moet je huid goed gehydrateerd zijn. Verkies dus fruit dat veel water bevat zoals watermeloen, meloen, aardbeien, perziken en koude soepen zoals gazpacho. En drink minstens 1,5 l water per dag.

Voedingssupplementen

Je kan ook een voedingssupplementenkuur zoals Phytobronz® solaire innemen, om je huid goed voor te bereiden op de zon en een prachtige gouden teint te krijgen. De nieuwe formule op basis van een carotenoïdencomplex van 100% plantaardige oorsprong geeft je een nog sterkere dosis voor een nog stralendere huid. Phytobronz® solaire bevat 9 actieve stoffen van plantaardige oorsprong, waaronder koper, selenium, vitamine E en betacaroteen voor een complete werking. Het bereidt je huid voor op de zon, biedt een antioxiderende bescherming en geeft je huid een egaal kleurtje.

Ontdek het hele gamma voedingssupplementen en bruiningsactiverende producten.