Voedingssupplementen om de huid te hydrateren

Herbal remedy in capsules and plants over grey background. Top view, flat lay

Heb je al gehoord van voedingscosmetica? De huidige trend om bij te dragen aan je schoonheid en gezondheid. Ontdek de voordelen en de verschillende werkingen. Een nadere kijk op de voedingssupplementen om de huid te hydrateren.

Wat zijn voedingscosmetica?

De term voedingscosmetica is een combinatie van de woorden “voeding” en “cosmetica” en vertegenwoordigt de overlapping van deze twee gebieden. Onder voedingscosmetica verstaan we alle voedingssupplementen die gezondheidsvoordelen bieden aan verschillende delen van het lichaam, de meest bekende zijn het haar door het glanzend te maken of de nagels door ze sterker te maken. Ze kunnen ook de gezondheid van de huid behouden en verbeteren. Kortom, het gaat om “inwendige verzorging” om onze uiterlijke schoonheid te verbeteren.

Voedingssupplementen kunnen verschillende effecten hebben op de huid. Sommige zullen de huid hydrateren om het effect van een “mooie huid” te bekomen en tegelijkertijd de elasticiteit evan te versterken. Andere hebben een antiverouderingseffect en gaan rimpels en fijne lijntjes tegen. Nog andere kunnen de bruine kleur versterken en verlengen. Ten slotte zijn er voedingscosmetica die huidproblemen zoals couperose en acne bestrijden.

Voedingssupplementen kunnen op verschillende manieren oraal ingenomen worden: in tabletten, poeder, capsules, zakjes en zelfs drankjes.

Voor de beste resultaten is het belangrijk voedingscosmetica te combineren met een gezonde en evenwichtige voeding.

De verschillende actieve bestanddelen die in voedingscosmetica gebruikt worden

In voedingssupplementen zijn verschillende actieve bestanddelen te vinden die een effect hebben op de huid. Hier zijn de 3 belangrijkste:

  • Vitaminen: vitamine C en vitamine D bieden vele voordelen voor onze huid. De eerste helpt tegen huidveroudering en de tweede zorgt voor een “gezonde uitstraling”.
  • Collageen herstelt het volle effect van de huid en maakt haar stevig, elastisch en glad. Het geeft het haar en de nagels ook kracht en glans.
  • Hyaluronzuur helpt rimpels tegen te gaan en laat de huid weer stralen, terwijl het de hydratatie verbetert.

Ze bevatten ook carotenoïden, onverzadigde vetzuren, enzymen, antioxidanten en bepaalde mineraalzouten.

Wat kunnen voedingscosmetica toevoegen aan producten voor uitwendig gebruik?

Voedingscosmetica bieden vele voordelen:

  • Ze vormen een aanvullende oplossing voor dermocosmetische producten zoals crèmes, lotions, maskers, scrubs en serums. Deze laatste zullen de huid verbeteren door in te werken op de bovenste lagen, terwijl de voedingssupplementen de werking van de uitwendig gebruikte producten zullen aanvullen door de essentiële voedingsstoffen te leveren die de huid nodig heeft.
  • Onze schoonheidsroutine wordt vereenvoudigd dankzij de orale inname die weinig moeite kost.
  • De producten kunnen op verschillende manieren ingenomen worden: tabletten, poeder, capsules, zakjes, …

Hydrateer je huid met een voedingssupplement

De hydratatie van de huid komt grotendeels voort uit de voeding: eet gezond en drink minstens 1,5 liter water per dag. Een andere oplossing voor hydratatie is het gebruik van dermocosmetische producten, waarbij je de juiste producten kiest voor jouw huidtype. Er zijn ook voedingssupplementen om je huid van binnenuit te verzorgen. Door deze verschillende elementen te combineren heb je alle troeven in handen om je huid optimaal te hydrateren.


Onze favoriet: Perles de Peau® hydraterend van Arkopharma
Wij raden je het voedingssupplement Perles de Peau® Hydraterend van Arkopharma aan. Het is een specifieke formule van natuurlijke oorsprong die de soepelheid en elasticiteit van de huid bevordert dankzij de verschillende bestanddelen:

  • Bernagieolie en teunisbloemolie bevatten essentiële vetzuren zoals gammalinoleenzuur en linolzuur.
  • Bernagieolie en teunisbloemolie helpen de soepelheid en elasticiteit van de huid te behouden.
  • Vitamine E, een plantaardige antioxidant, helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.

Artsen bevelen kuren van 3 maanden aan, twee keer per jaar.

Ontdek ons volledige assortiment voedingscosmetica aan de beste prijs bij je online apotheek of in de winkels.