Hoe geniet je van de zon voor een gezonde huid?

Zon-genieten-vitamine D

Dankzij de zon kunnen we makkelijker vitamine D opnemen, wat goed is voor ons lichaam. Zorg dus voor een goede bescherming tegen zon zodat je zonder risico van de zon kan genieten!

Een beetje zon kunnen we na de winter best gebruiken. En daar is niks op tegen… zolang je er verstandig mee omgaat en je je goed beschermt tegen UV-stralen. Wij geven je alvast tips en advies voor een stralende zomer zonder zorgen.

Voor je naar de zon gaat

Bereid je huid drie à vier weken voor je vertrekt voor: volg een kuur met voedingssupplementen die carotenoïden, vitamines A, C en/of E bevatten. Zeker aanbevolen voor de erg lichte huid. Maak uw keuze uit het assortiment voedingssupplementen en bruiningsactiverende producten.

Gebruik waar je ook bent zonnebescherming

Je wordt heel vaak blootgesteld aan de zon: op het strand, tijdens een wandeling, wanneer je in de tuin werkt of gewoon luncht op een terrasje… Soms zorgt een verfrissend briesje ervoor dat je niet echt voelt hoe hard de zon schijnt. Breng toch steeds royaal zonnecrème met een hoge beschermingsfactor aan voor je in de zon komt en herhaal dat om de twee à drie uur.

Bescherming voor elke huid

Regel nummer 1: breng zonnebescherming aan op elk deel van je lichaam dat aan de zon wordt blootgesteld: gezicht, schouders, armen, decolleté, benen, blote voeten in sandalen. Kies vervolgens voor een zonnebescherming die is aangepast aan jouw huidtype. 

… en in functie van de intensiteit van de zon

Zee, bergen, stad: de intensiteit van de zon is niet altijd dezelfde.

  • Zee/sneeuw: de intensiteit van de zonnestralen wordt versterkt door de weerkaatsing. Ons advies: beschermingsfactor 30 tot 50. De weerkaatsing wordt nog groter als je op en in het water bent. Ga dan voor een factor 50 of zelfs 50+.
  • Stad: ook al schijnt de zon niet heel fel, dan raden we toch nog een factor 20 à 30 aan.

En voor de kinderen?

Een kinderhuidje is delicater en heeft nog niet dezelfde natuurlijke afweer tegen UV-stralen als die van volwassenen. Zorg er dus voor dat je kids altijd een hoedje dragen, zet ze een zonnebril op die de ogen goed bedekt en doe ze steeds een t-shirt aan (ook al gaan ze in het water). En zonnecrème met een hoge beschermingsfactor is vanzelfsprekend een must! Kies voor een speciale zonnebescherming voor baby’s en kinderen.