Last van allergische rhinitis? Don’t panic!

Help! Het pollenseizoen is weer begonnen. Om zo weinig mogelijk allergische reacties te krijgen, kan je een paar slimme maatregelen treffen.

Elk jaar, wanneer de natuur weer in bloei komt, verstoort de verspreiding van pollen het dagelijkse leven van duizenden Belgen. Je neus loopt, je ogen prikken, je moet niezen … maar ook astma, angst, hoesten, hoofdpijn of oogontstekingen kunnen erbij horen. Hooikoorts of allergische rhinitis zoals het in het medische jargon wordt genoemd, kan een ware ravage veroorzaken. De abnormale reactie van het immuunsysteem zorgt er immers voor dat je intolerant wordt voor stoffen die je normaal niets zouden doen: allergenen (stof, pollen, huisstofmijten, dierlijke huidschilfers, bepaald voedsel …). Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie komen allergieën niet alleen steeds vaker voor, maar worden ze ook steeds heftiger. De WHO zet het zelfs op de zesde plaats van de grootste problemen voor de volksgezondheid. En als je je niet wilt afzonderen op een onbewoond eiland om zoveel mogelijk contact met pollen te vermijden, dan kan je best een paar slimme maatregelen treffen om de symptomen zoveel mogelijk in te perken.

  • Blijf je huis dagelijks verluchten om de lucht in huis te vernieuwen en blijf zeker sporten. Maar kies wel de juiste tijd ervoor uit. Voor 9 u ‘s ochtends en na 20 u óf vlak nadat het geregend heeft, want dan is het pollengehalte in de lucht het laagst.
  • Maak je bed niet meteen ‘s ochtends op, maar laat het openliggen, zodat je beddengoed kan drogen en verluchten.
  • Rijd in de wagen met gesloten ramen
  • Laat je was niet buiten drogen, zo kan er immers stuifmeel op komen.
  • Neem ‘s avonds een douche, om je huid en haren te ontdoen van de pollen die zich overdag hebben opgehoopt en doe elke dag nieuwe kleren aan.
  • Draag een zonnebril, zodat de pollen minder snel je ogen kunnen bereiken.
  • Bekijk dagelijks de website airallergy.be, de site van het Belgische aërobiologische meetnet.
  • Gebruik een specifieke spray om je symptomen veroorzaakt door allergieën te verminderen (een verstopte of lopende neus) zoals de Allergoforce-spray.

Aromatherapie: een natuurlijke oplossing zonder verslavingsrisicio

Wanneer je allergie eenmaal opspeelt, dan wil je die ongemakken natuurlijk zo snel mogelijk behandelen. Gelukkig bestaan daar natuurlijke oplossingen voor, waar je niet verslaafd aan kan raken. Allergoforce van Pranarôm is een hypertone oplossing die de neus ontlast en zuivert. Ze veroorzaakt geen bijwerkingen (zoals slaperigheid, neusbloedingen …) en werkt niet verslavend, maar laat je wel vrijer ademen dankzij de 100% pure en biologische essentiële oliën van zwarte peper, katarga, boerenwormkruid, Duitse kamille en Groenlandse Moeraspalm die bekend staan om hun antiallergische werking. De irritaties van het neusslijmvlies verminderen dankzij de essentiële olie van balsemspar. Het is een spray die je best altijd bij je hebt en die gebruikt mag worden vanaf de leeftijd van 3 jaar (met respect voor de juiste dosering), maar ook door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.