Hoe snel en natuurlijk afvallen ?

Aan het einde van de winter heeft ons lichaam een reiniging nodig om opgehoopte gifstoffen af te voeren en de afvoerende organen, namelijk de lever en de nieren, te zuiveren. Want na een seizoen dat vooral zwaar was voor het moreel, willen we zowel ons lichaam als onze geest van deze last bevrijden. Regelmatig bewegen en gezond eten zijn natuurlijk de eerste goede gewoonten om (weer) op te pikken. Hier zijn onze tips om uw inspanningen op te voeren en de kilootjes die zich tijdens de winter opgestapeld hebben vaarwel te zeggen. 

Wat zijn de juiste reflexen om af te vallen?   

Er zijn veel producten om je te helpen je afslankingsdoelen te bereiken. Deze worden gebruikt als aanvulling op dieetmaatregelen en regelmatige lichaamsbeweging. Wanneer je wilt afvallen, komt het innemen van een afslankend voedingssupplement op de tweede plaats. Voor een goede start is het belangrijk goede eetgewoonten te ontwikkelen. Verse groenten en fruit kun je onbeperkt eten. Kies gevogelte en vis boven rood vlees. Vermijd zoveel mogelijk bewerkt industrieel voedsel, fastfood en snacks. Beperk ook het alcoholgebruik, dat tot overgewicht kan leiden. 

Overweeg naast deze dieetmaatregelen ook regelmatige lichaamsbeweging, afhankelijk van je interesses en fysieke capaciteiten. Tenminste 30 minuten lichaamsbeweging 5 keer per week kan je helpen calorieën te verbranden, ongewenst gewicht te bestrijden en fit te blijven tijdens een dieet. 

Afslankende planten: alles wat je moet weten over fytotherapie 

Fytotherapie is een therapeutische techniek die bestaat uit het gebruik van geneeskrachtige planten om verschillende kwalen van het lichaam te behandelen en te voorkomen. Deze praktijk is gebaseerd op het gebruik van planten volgens hun actieve bestanddelen en hun voordelen. Er zijn onder andere verschillende planten die bedoeld zijn om gewichtsverlies te bevorderen: 

  • Planten die rijk zijn aan cafeïne (zoals guarana, mate of koffieplant) die de eetlust helpen verminderen. 
  • Zeewier (zoals blaaswier of wakame) en pectines uit citroenen en appels, die een gevoel van verzadiging opwekken. 
  • Havikskruid of paardenbloem die diuretische of urineafvoer bevordert. 
  • Vlozaad of fenegriekzaad, die de opname van een deel van het ingenomen vet door de darmen voorkomen. 

Merk op dat deze planten geen afslankende eigenschappen hebben, maar ze kunnen het proces versnellen, het lichaam helpen elimineren en bijdragen tot gemakkelijker en sneller gewichtsverlies. 

Er bestaan veel producten om je te helpen je afslankingsdoelen te bereiken. Daartoe heeft het farmaceutisch laboratorium Arkopharma een emblematisch assortiment ontwikkeld onder de naam Arkogélules. Dit assortiment biedt effectieve en gemakkelijk te gebruiken fytotherapeutische oplossingen om het voedingsevenwicht te helpen herstellen. Alle producten zijn op basis van biologische planten. Om af te vallen raden we 3 planten aan:  

Het assortiment Arkogélules® omvat meer dan 100 planten. Ontdek ze in je Medi-Market of in je online apotheek

Welke afslankende voedingssupplementen moet ik kiezen?  

Beslissen om af te vallen kan veel vragen oproepen, waaronder de vraag die vaak opduikt: welke afslankende voedingssupplementen moet ik kiezen? Deze ondersteunen de inspanningen op het gebied van voeding en sport. Ze geven het lichaam een oppepper wanneer dat nodig is. Je kunt een voedingssupplement kiezen dat zich richt op specifieke problemen, of kiezen voor een afslankpakket voor een algemene werking. Er zijn heel wat afslankproducten die op verschillende manieren inwerken op je stofwisseling:  

  • Detox  

Een afslankdieet begint met een detoxkuur, die tot doel heeft de in het lichaam opgehoopte gifstoffen te elimineren. Daartoe kun je gebruik maken van voedingssupplementen ter ondersteuning van de eliminatiefuncties, met name die van de nieren en de lever. De detox-producten zijn gebaseerd op planten als berk, artisjok, zwarte radijs, mariadistel, zwarte vlier, paardenbloem of soforabloem. Ontdek onze selectie detoxproducten

  • Vochtafdrijvers 

Deze zijn bedoeld voor mensen die vocht ophouden.  In de vorm van een drinkbare oplossing of tabletten stimuleren ze de nierfunctie, wat de eliminatie van calorieën en vetten bevordert. De vochtafdrijvende middelen bevatten verschillende plantenextracten: groene thee, paardenbloem, es, moerasspirea, cichorei, hibiscus, kersensteel, vlierbes, enz. Zie onze selectie van vochtafdrijvende producten

  • Vetbinder en -verbrander 

Tijdens een dieet jagen we op vetten en suikers en we proberen de opname ervan te beperken. In eerste instantie blokkeren de vetbinders de opname van vetten vlak voordat de spijsvertering begint.  Deze producten leiden de vetten weg uit de darm, zodat ze op natuurlijke wijze uitgescheiden kunnen worden en niet door het lichaam opgeslagen worden. Kies voor de XLS Medical Pro-7 Gewichtsverlies 180 capsules of de XLS Medical vetbinder. Vetverbranders daarentegen activeren thermogenese en lipolyse om de natuurlijke vetverbranding te bevorderen, zoals XtraSlim 700 120 tabletten Vetverbrander. Ontdek al onze vetverbranders

  • Hongerstiller  

Zoals de naam al aangeeft, verminderen hongerstillers of eetlustremmers het hongergevoel door de hersenen een gevoel van verzadiging te geven, wat helpt om het snoepen te verminderen en de eetlust tijdens de maaltijd onder controle te houden. Denk aan Oenobiol Afslankend Snoep Remmer 50 Gommen, Lashilé Beauty Good Diet Boost Afslankend 60 Gommen of andere eetlustremmers

Andere afslankende producten om te gebruiken 

Er zijn verschillende alternatieven voor voedingssupplementen, waaronder “platte buik”-producten die bedoeld zijn om de door een opgeblazen gevoel veroorzaakte pijn te verlichten door de spijsvertering te stimuleren. Kies de venkel-hibiscusthee van Bilolys voor een platte buik of de groene thee citroen van Elimin.  

Ten slotte zijn afslankende crèmes voor de buik en de heupen doeltreffend om zichtbare cellulitis te verwijderen en te verminderen. De crème trekt in de opperhuid en brengt zo actieve bestanddelen in die de uitroeiing van vetcellen bevorderen.  Denk aan het merk Somatoline dat een ruim assortiment aan afslankende producten aanbiedt.  

Ontdek ons hele assortiment afslankende producten tegen de beste prijs in je online parafarmacie of in de winkel.