Welke hydraterende verzorging past het beste bij mijn lichaam?

Hydraterende verzorgingsproducten voor het lichaam zijn essentieel om de natuurlijke glans van je huid te behouden en om uitdroging, irritatie en verslapping van de huid te voorkomen. Er zijn producten in verschillende texturen om je huid te verwennen. Medi-Market zet deze texturen even op een rijtje. Crème, melk of olie? Bepaal de ideale hydraterende lichaamsverzorging op basis van je huidtype en voorkeuren.

Waarom is een goede hydraterende lichaamsverzorging zo belangrijk?

Het gebruik van een hydraterend verzorgingsproduct biedt je lichaam heel wat voordelen. Je huid heeft nood aan hydratatie om haar elasticiteit te behouden, uitdroging en irritatie te voorkomen en haar natuurlijke glans te behouden. Je handen en voeten worden veel blootgesteld aan externe agressies en herhaaldelijk wassen. Daarom zijn ze bijzonder vatbaar voor uitdroging.

De verschillende soorten hydraterende verzorgingsproducten voor het lichaam

Elk hydraterend product heeft zijn eigen kenmerken. Aarzel niet om de verschillende soorten verzorgingsproducten voor je lichaam uit te testen om te bepalen wat het beste bij jouw huid past.

Lichaamscrème

Hydraterende lichaamscrèmes vallen in de smaak voor hun rijke en romige textuur. Ze zijn ideaal voor mensen met een droge tot zeer droge huid, vooral tijdens de wintermaanden. Ze zijn vooral effectief voor ruwe zones, zoals ellebogen en hielen.

Lichaamsmelk

Een lichaamsmelk, ook wel lichaamslotion genoemd, is lichter dan een crème. Deze variant zorgt voor een evenwichtige hydratatie en is perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Melk trekt ook bijzonder snel in de huid. Ideaal, dus, voor een lichte, niet-vette hydratatie.

Lichaamsolie

Lichaamsoliën bieden een diepe hydratatie die de hele dag meegaat. Bovendien zijn ze uitermate geschikt voor massages omdat ze gemakkelijk over de huid glijden. Ze zijn verkrijgbaar in heel wat essences, waaronder zoete amandelolie, kokosolie en arganolie.

Lichaamsbalsem

Balsems voor het lichaam zijn extreem rijke moisturizers. Ze zijn gemaakt van natuurlijke boters, zoals sheaboter, cacaoboter of mangoboter, voor een intense en voedende hydratatie. Deze verzorgingsproducten vormen een beschermende laag op de huid om vochtverlies tegen te gaan en om de huid te beschermen tegen agressie van buitenaf. Ze zijn vooral populair in de winter of om de huid te herstellen na een langdurige blootstelling aan schadelijke elementen.

De belangrijkste ingrediënten voor je lichaamsverzorging

Sommige hydraterende ingrediënten hebben hun doeltreffendheid bewezen voor het hydrateren en beschermen van de huid tegen agressie van buitenaf terwijl ze celvernieuwing stimuleren.

Hydraterende bestanddelen

Hydraterende bestanddelen als hyaluronzuur, glycerine en ceramiden zijn doeltreffend om vocht vast te houden in de huid. Gebruik ze het hele jaar door voor een zachte en soepele huid.

Kalmerende bestanddelen

Kalmerende bestanddelen als aloë, kamille en calendula, kalmeren de huid en verminderen irritatie. Verzorgingsproducten met deze bestanddelen zijn perfect geschikt voor mensen met huidproblemen als eczeem.

Antioxidanten

Antioxidanten, zoals vitamine E en vitamine C, beschermen de huid tegen schade door vrije radicalen en UV-stralen. Ze voorkomen huidveroudering en zorgen ervoor dat je huid meer straalt.

Welke hydraterende verzorging past bij jouw huidtype?

We raden aan dat je kiest voor een hydraterend verzorgingsproduct voor je lichaam dat aangepast is aan jouw huidtype zodat het precies biedt wat je huid nodig heeft.

Droge huid

Droge huid heeft nood aan diepe hydratatie. Daarom kies je best een lichaamscrème of een hydraterende balsem met een formule die rijk is aan hydraterende bestanddelen zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden. Ga voor niet-geparfumeerde producten. Parfums kunnen irritatie veroorzaken bij mensen met een droge of gevoelige huid.

Vette huid

Heb je een vette huid? Dan raden we je aan om niet-comedogene lichaamslotions te gebruiken. Overweeg salicylzuur, gekend om zijn vermogen om overtollige talg te reguleren. Vermijd te rijke producten. Ze kunnen je poriën verstoppen.

Gemengde huid

Voor een gemengde huid raden we verschillende producten aan in functie van de te behandelen zone. Breng een lichte lichaamslotion aan op vettere zones, zoals rug, borst en armen, en gebruik een lichaamscrème of -boter op drogere zones, zoals ellebogen, knieën en voeten.

Shea Butter Hand & Foot Duo van l’Occitane

Zeg droge handen en voeten vaarwel met dit duo van hydraterende verzorgingsproducten voor handen en voeten.

De crèmes van l’Occitane zijn rijk aan verantwoord en duurzaam geoogste sheaboter uit Burkina Faso en zorgen voor een diepe hydratatie en bescherming van de huid. De toegevoegde essentiële olie van lavendel hult je huid in een subtiel en ontspannend parfum terwijl de kalmerende eigenschappen van arnicabloemen het oncomfortabele gevoel van je huid verlichten.

Ontdek ons volledige assortiment hydraterende verzorgingsproducten voor het lichaam aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.