Aromatherapie: een bron van welzijn

aromatherapie_welzijn_planten_huiles-essentielles_essentiele-olien-aromathérapie

De mens begrijpt al eeuwenlang de link tussen natuur en gezondheid. De wetenschap legde bovendien de verschillende krachten van planten bloot. Het gebruik van essentiële oliën is tegenwoordig dan ook goed onderbouwd en laat ons toe de weldaad van aromatherapie aan te wenden.

Bij aromatherapie worden essentiële oliën aangewend, geëxtraheerd van verschillende planten. Dit wordt gedaan om therapeutische redenen: het fysieke, mentale en/of emotionele welzijn herstellen of bevorderen.

Verschillende toepassingen

Gebruik je kwaliteitsvolle essentiële oliën op een correcte manier, dan kan je:

  • de lucht die je inademt zuiveren
  • de ideale atmosfeer creëren om je te ontspannen (bv. in je kamer)
  • bepaalde ziektes beter voorkomen of genezen
  • onaangename effecten van kwaadheid, slapeloosheid… afzwakken

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Er zijn verschillende manieren om essentiële oliën te gebruiken:

  • Inhaleren: de beste methode is micro-diffusie. De Phytosun-verstuiver is het ideale hulpmiddel hiervoor. Je kan ook enkele druppels op een zakdoek gebruiken, of ze oplossen in een kom heet water en laten verdampen.
  • Je kan ze ook dermaal gebruiken (op de huid). Let wel op, breng essentiële oliën nooit onverdund in contact met de huid. Twijfel je, leng dan je essentiële oliën aan met plantaardige olie, of vraag raad aan een specialist.
  • Oraal gebruik: bepaalde essentiële oliën kan je oraal innemen door enkele druppels op een stukje brood of een lepeltje honing in te nemen.

Je hebt de keuze

Verkies je om je eigen producten samen te stellen op basis van enkele essentiële oliën, of om één bepaalde essentiële oliën te gebruiken, dan kan je kiezen uit het uitgebreide gamma van Phytosun, dé referentie inzake natuurlijke verzorging. Phytosun biedt ook gebruiksklare producten aan die een mix van essentiële oliën of andere natuurlijke ingrediënten bevatten.

Ontdek het Phytosun-gamma bij de Medi-Market in je buurt.

 

Wens je meer informatie of heb je advies nodig? Vraag zeker hulp aan onze specialisten!