Hoe creëert u uw eigen anti-agingroutine?

Om de huid van uw gezicht tegen de effecten van veroudering te beschermen, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk een geschikte verzorgingsroutine in te stellen. Er staat geen leeftijd op het aannemen van de juiste reflexen om uw collageenkapitaal te behouden, uw huid elastisch te houden en het verschijnen van de eerste rimpels uit te stellen. Medi-Market raadt u aan om uw eigen antirimpel routine te creëren of uw huidige verzorgingsroutine te perfectioneren.

Een aan uw huid aangepaste reiniging

Zelfs voordat u een anti-agingcrème of antirimpelverzorging kiest, vormen het verwijderen van make-up en het dagelijks reinigen van het gezicht de essentiële basis van elke anti-agingroutine. Het verwijderen van make-up ’s avonds is een anti-aginggebaar bij uitstek, waardoor de huid ’s nachts kan regenereren en kan profiteren van alle voordelen van de verzorgingsproducten die u aanvullend gebruikt. In een anti-agingreinigingsroutine is het ook belangrijk om uw huid niet te overbelasten met te agressieve, overmatig peelende of uitdrogende producten. Het gebruik van een milde reiniger wordt aanbevolen om het evenwicht van het microbioom van uw huid te behouden.

Eerst en vooral hydrateren

Een andere pijler van de anti-agingroutine is ervoor zorgen dat uw huid goed gehydrateerd is, wat essentieel is in de strijd tegen rimpels en fijne lijntjes. Dit betekent dat u ’s ochtends een hydraterende dagcrème en ’s avonds voor het slapengaan een hydraterende nachtcrème aanbrengt. Overdag voldoende water drinken is ook noodzakelijk voor een optimale hydratatie van de weefsels: de gezondheid en jeugdigheid van de huid komen ook van binnenuit!

Bescherming tegen UV

Blootstelling van de huid aan UV-stralen is een van de belangrijkste factoren van huidveroudering. Vooral het gezicht is kwetsbaar, omdat het voortdurend wordt blootgesteld! Het is dus essentieel om het aanbrengen van een zonnebeschermingscrème deel uit te laten maken van uw dagelijkse anti-agingroutine. Breng elke ochtend uw anti-UV-crème aan op uw gezicht en hals na uw antirimpel serum, of kies een dagcrème met een beschermend actief bestanddeel van minstens SPF 30 en een UVA-filter. Als u aan veel zon wordt blootgesteld – in een zonnige regio, als u buiten werkt, in de zomer enz. -, breng dan uw bescherming overdag regelmatig opnieuw aan met een zonnenevel.

Gezichtsmassage

Het creëren van een anti-agingverzorgingsroutine houdt niet alleen in dat u cosmetica aanbrengt. Gezichtsmassages maken deel uit van uw dagelijkse routine om de collageenproductie te stimuleren, uw huid van zuurstof te voorzien en de bloedsomloop te stimuleren. Neem gezichtsyogasessies op in uw anti-agingroutine als aanvulling op uw crèmes en serums! Zachte opwaartse bewegingen langs de kaaklijn en van de lippen naar de slapen verstevigen de contouren van het gezicht, strijken expressierimpels glad en behouden of verbeteren zelfs de elasticiteit van de huid. Massages kunnen worden gedaan tijdens het aanbrengen van de anti-agingcrème met de vingers of met behulp van een kwarts massageroller.

Vergeet de oogcontour niet

De gevoelige huid van de oogcontour vertoont als eerste tekenen van veroudering zoals expressierimpels en reageert snel op een gebrek aan hydratatie. Het wegwerken van de fijne lijntjes van de oogcontour en donkere kringen is onmisbaar in een anti-agingverzorgingsroutine. De meeste dag- en nachtcrèmes zijn echter ontworpen om op het gezicht te worden aangebracht, maar niet op de oogcontour.  Voor deze gevoelige zone, waar de huid bijzonder dun is, moet u een speciale verzorging gebruiken die specifiek geformuleerd is om dicht bij de slijmvliezen van het oog te worden aangebracht en maximale hydratatie aan de zone te geven.

Een dagelijkse complete anti-agingdagcrème

Om in één enkel gebaar optimale hydratatie, een onmiddellijk antirimpeleffect, een stralende teint en een zonnebescherming met een hoge factor te hebben, biedt Medi-Market u de dagcrème Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity: een dagelijkse antirimpel – en anti-agingcrème om elke ochtend aan te brengen na uw reinigingsroutine. De crème Hyaluron-Filler + Elasticity van de laboratoria Eucerin, een all-in-one verzorging om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan, geeft de huid onmiddellijk een stralende roze gloed, vult diepe rimpels op en doet de huid steviger aanvoelen. Deze snel absorberende en niet-comedogene crème is ook een uitstekende basis voor make-up. Extra pluspunt: hij biedt SPF30 zonnebescherming en een filter tegen de UVA-stralen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. Om u een complete verzorging te bieden en uw anti-agingroutine te vereenvoudigen combineert Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 4 actieve ingrediënten: arctiine om de stevigheid en elasticiteit van de huid te verbeteren, hyaluronzuur om rimpels te verminderen, creatine voor het gladmakende effect en om de celvernieuwing te stimuleren, en Thiamidol, een door Eucerin geoctrooieerde samenstelling om pigmentvlekken te verminderen en het optreden ervan te voorkomen.

Ontdek ons volledige assortiment antirimpel- en anti-agingproducten tegen de beste prijzen in je online parapharmacie of in de winkel.