Smile! Zo krijg je witte tanden

Koffie, thee, wijn, rode vruchten, tabak … Er zijn tal van oorzaken die kunnen zorgen voor vlekken op je tanden, gele tanden of beschadigingen. Ontdek daarom enkele goede gewoontes om je tanden wit te houden.

Maar allereerst, hoe komt het eigenlijk dat je tanden verkleuren? Omdat het glazuur op je tanden lichtjes poreus is, wat wil zeggen dat het bestaat uit hele kleine tussenruimtes. Wanneer je dan bijvoorbeeld een tas koffie drinkt, kunnen de kleinste deeltjes van de koffie binnendringen in die tussenruimtes en zo de tanden verkleuren. Het eerste wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat er geen vlekken ontstaan op je tanden, is dus sterk gekleurd voedsel vermijden én regelmatig je tanden te poetsen. Maar er zijn ook bepaalde ingrediënten die je nog wat extra hulp kunnen bieden om je tanden mooi wit te houden.

Citroen

Omdat hij heel zuur is, kan een citroen je helpen om je tanden weer witter te maken, tandsteen te verminderen en voor een frisse adem zorgen. Maar let op: poets je tanden niet meer dan 1 keer per week met een beetje citroensap, want door z’n hoge zuurtegraad kan citroen je tanden ook beschadigen.

Baking soda

Omdat het uit heel fijne deeltje bestaat, werkt baking soda als een soort scrub voor je tanden, die vlekken kan verwijderen. Het volstaat om een beetje op je tandenborstel te doen in plaats van tandpasta en goed je tanden te poetsen.

Tandpasta I White Dark Stains

Deze witmakende tandpasta geeft je tanden hun natuurlijke witheid terug, vermijdt het ontstaan van nieuwe vlekken en verzorgt je tanden het hele jaar door. Het geheim? De actieve koolstofdeeltjes die helpen om de stoffen die verantwoordelijk zijn voor vlekken of een vieze geur te absorberen en die zo meteen ook zorgen voor een frisse en aangename adem. Voor een nog betere werking, gebruik je het samen met de tandenborstel ‘I white Dark Stains Toothbrush’. Diens zachte en unieke borstelharen zijn uitgerust met een absorbtietechnologie voor zwart pigment, die vlekken van koffie, thee, tabak en wijn tegengaat.

 Wist je dat …?

Het goed is voor je tanden om na een maaltijd een appel te eten? Daardoor ontstaat een speekselafscheiding die zuren en bacteriële activiteit tegengaat en het tandoppervlak schoonmaakt. Zo krijg je minder snel gaatjes!