Ons advies om weer te gaan sporten

Heb je besloten om weer te gaan sporten, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Medi-Market geeft je advies. 

De voordelen van weer gaan sporten 

Van de vele voordelen van weer gaan sporten, zijn deze de belangrijkste: 

  • Een goede fysieke conditie behouden 

Regelmatig sporten bevordert je stofwisseling waardoor je dus een maximum aan calorieën verbrandt. Je energieniveau zal ook toenemen. Lichaamsbeweging bouwt ook spieren op, verbetert de houding en vergroot de souplesse. 

  • Voordelen voor je geestelijke gezondheid 

Als je sport, produceert je lichaam endorfine, het gelukshormoon. Het verbetert je stemming en slaap. 

  • Socialiseren 

Door naar een sportcentrum te gaan of een teamsport te beoefenen, ontmoet je nieuwe mensen en vorm je zelfs een speciale band met sommigen van hen. 

  • Verschillende gezondheidsproblemen voorkomen 

Lichaamsbeweging kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar ook de gevolgen van bepaalde ziekten beperken als die al aanwezig zijn. Het kan ook de levensverwachting verhogen. 

  • Overgewicht bestrijden  

Voor gewichtsverlies zijn sportactiviteiten ideaal omdat ze je helpen afvallen. Als je een slanker en strakker figuur wilt, raden we cardiosport aan, zoals crosstrainer, fietsen of hardlopen. Als je echter je spieren wilt opbouwen, moet je gaan zwemmen of aan krachttraining doen. 

Onze tips voor een succesvolle nieuwe start 

Bepaal je doelen 

Voordat je weer gaat sporten, is het belangrijk om doelen te stellen. Wees niet te veeleisend voor jezelf en stel haalbare doelen, anders verlies je snel je motivatie. Stel jezelf dan de juiste vragen: sport je liever binnen of buiten? Alleen of met een coach? Als je eenmaal de antwoorden op deze vragen hebt gevonden, hoef je alleen nog maar een plekje in je agenda te reserveren en te beginnen met het beoefenen van de sport die je wilt. 

Hervat het sporten geleidelijk aan 

Het is belangrijk dat de hervatting van het sporten geleidelijk gebeurt. Als je te snel bent, kan dit je ontmoedigen, en dat is niet de bedoeling! Kies dus in de plaats voor rustige activiteiten op een traag tempo. Als je naar het sportcentrum gaat, begin dan met het versterken van je spieren, zoals buikspieren en bilspieren of pilates. Ga dan verder met trainen op cardiomachines zoals crosstrainers of loopbanden. Overweeg groepslessen om gemotiveerd te blijven. 

Verwaarloos je voeding niet 

Terug gaan sporten vereist een goede voeding. De regel is om geen maaltijden over te slaan. Probeer als tussendoortje gerust een stuk fruit, yoghurt of een mueslireep. Verwaarloos ook je hydratatie niet. Vergeet niet om jezelf goed gehydrateerd te houden met kleine slokjes water tijdens en na het sporten.

 

De juiste reflexen aannemen tijdens het sporten 

Wanneer je aan een sportsessie begint, is het essentieel om te beginnen met een opwarming van 10-20 minuten en te eindigen met stretchen. Hierdoor zullen je lenigheid, tonus en uithoudingsvermogen verbeteren. Als je intensief traint, is het belangrijk 24-48 uur tussen je sessies te laten, zodat je lichaam kan herstellen. 

Niet te vergeten: sportvoeding 

Wil je fit blijven door te sporten en je prestaties verbeteren? Ontdek ons assortiment sportvoeding dat perfect is afgestemd op het dieet van sporters.  

Eiwitten zijn ideaal als je wilt afvallen, sneller spieren wilt kweken of als je je eiwitinname niet haalt via je voeding. Mensen die niet intensief en regelmatig sporten hoeven geen eiwitten aan hun maaltijden toe te voegen. 

Er bestaan verschillende eiwitten, kies het eiwit dat het beste bij je past, afhankelijk van je doelstelling: je prestaties verbeteren, meer spiermassa krijgen, je voorbereiden op een inspanning of het herstel na een inspanning bevorderen

WHEY-Eiwit 

WHEY-eiwit, in het Nederlands ook wei-eiwit, is het populairste product onder bodybuilders. Het helpt om spieren op te bouwen, kracht te winnen, spiermassa te behouden en het herstel te verbeteren

Het kan snel geconsumeerd worden voor en na de training en als tussendoortje. Doordat het rijk is aan eiwitten en laag in koolhydraten en lipiden, voldoet het aan de behoeften van sporters die aandacht besteden aan hun spiermassa, hun prestaties en hun voeding. 

Wei-eiwitten omvatten ook isolaat , dat verschilt in het filtratieproces. Het is zuiverder en bevat minder lactose, vet en suiker, waardoor het nog beter verteerbaar is en dus ideaal voor mensen met lactose-intolerantie.  

BCAA 

BCAA is een mix van essentiële aminozuren die helpt bij de opbouw van spieren. Aminozuren helpen ook het lichaam energie te leveren, ondersteunen het immuunsysteem en bevorderen het herstel. Dit zijn de ideale supplementen om je te helpen je doelen te bereiken. Deze aminozuren worden niet door het lichaam gesynthetiseerd, dus moeten ze via de voeding aangeleverd worden. Kies voor QNT BCAA tabletten of TrainSweatEat Perzik Limonade BCAA poeder

Mass Gainers 

Mass Gainers zijn ideaal als je je spiermassa wilt vergroten en wilt bijkomen. Ze zullen je in staat stellen je eiwitinname, maar vooral je koolhydraatinname te verhogen om gewicht op de weegschaal te krijgen en meer spieren te kweken. Ontdek ons hele assortiment producten voor de opbouw van spiermassa

Creatine 

Creatine verbetert de fysieke prestaties tijdens korte, maar intense trainingssessies (sprinten, krachttraining, enz.). De rol ervan is de spieren snel, maar zeer kort van energie te voorzien. Ideaal voor kracht, spieropbouw en fysieke prestaties. Kies voor QNT Pure Creatine Monohydraat Poeder

Plantaardige eiwitten 

Purasana biedt ook plantaardige eiwitten die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar extra eiwitten. De doeltreffendheid van plantaardige eiwitten is bewezen: ze zijn even doeltreffend als eiwitten van dierlijke oorsprong. Ontdek de producten van het merk Purasana.  

Ontdek ons hele assortiment sportvoeding tegen de beste prijs in je online parafarmacie of in de winkel