Omgaan met stress en ontspannen

Heel wat mensen krijgen dagelijks te maken met stress. Het heeft vele oorzaken en kan onze gezondheid ernstige schade toebrengen. Maar stress is niet onoverkomelijk. Medi-Market leert je in dit artikel hoe je kan omgaan met stress en ontspannen. Ontdek de essentiële rol van voeding en hoe lichaamsbeweging je kan begeleiden in deze strijd. En aarzel niet om onze voedingssupplementen te proberen. Ze helpen je om met een gerust hart de controle over je leven terug te krijgen.

Veel voorkomende oorzaken van stress

Stress is een reactie van het lichaam op moeilijke of veeleisende situaties. Er zijn veel oorzaken en het kan zich op verschillende manieren uiten.

De meest voorkomende stressfactoren

Enkele veelvoorkomende oorzaken van stress:

  • werkgerelateerde stress
  • financiële stress
  • gezondheidsproblemen
  • ongelukken van het leven
  • te hoge persoonlijke verwachtingen
  • te veel onrustwekkende informatie

Lichaamsbeweging: een algemeen erkende methode om stress te bestrijden

Lichaamsbeweging is een algemeen erkende methode om stress te bestrijden. Het bevordert niet alleen de mentale ontspanning, maar ook het lichamelijk welzijn.

Hoe kan lichaamsbeweging je helpen ontspannen?

Als je de tijd neemt om te bewegen, voel je je beter. Om stress te verminderen, raden we aan een vorm van lichaamsbeweging te zoeken die je leuk vindt: joggen, yoga, zwemmen of nog iets anders, als het je maar motiveert. Tijdens het sporten komen er in je lichaam endorfines vrij. Dit zijn natuurlijke chemische stoffen in de hersenen die je een gevoel van welzijn geven en de perceptie van pijn verminderen. Deze endorfines werken als natuurlijke antidepressiva en helpen stress en angst te verminderen.

Wanneer doe je het beste aan lichaamsbeweging om stress te verminderen?

Probeer naar je lichaam te luisteren om een moment te kiezen wanneer je je het prettigst voelt en het meest geneigd bent om aan lichaamsbeweging te doen. Hier zijn een paar belangrijke momenten waarop lichaamsbeweging bijzonder gunstig kan zijn om alledaagse stress te verminderen.

  • ’s Ochtends: ‘s Ochtends sporten geeft je een energieboost, verbetert je humeur en verhoogt je concentratie om de uitdagingen van de dag aan te kunnen.
  • ’s Middags: Sporten tijdens je lunchpauze zorgt ervoor dat je tijdelijk even weg bent uit je werkomgeving, dat je de spanning die je tijdens de ochtend hebt opgebouwd loslaat en dat je meer ontspannen en productiever terugkeert naar kantoor.
  • In de late namiddag: Sporten in de late namiddag is een uitstekende manier om te ontspannen na een stressvolle werkdag. Dit sportmoment zal je helpen om opgebouwde negatieve spanning los te laten en je geest voor te bereiden om te ontspannen voor de avond.
  • ‘s Avonds: ’s Avonds sporten kan een manier zijn om de stress van de dag los te laten voor een betere slaapkwaliteit. We raden je echter aan om té intense activiteiten te vermijden vlak voor het slapengaan, omdat ze het tegenovergestelde effect kunnen hebben.

Een paar ontspanningstechnieken om spanning te verlichten

Hier volgen enkele ideeën voor activiteiten die je kan proberen om te leren omgaan met stress.

Yoga

Yoga wordt al eeuwenlang beoefend. Het omvat fysieke houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Het helpt de spieren te ontspannen, de houding te verbeteren en het lichaamsbewustzijn te vergroten. Er zijn ademhalingstechnieken in verwerkt, zoals diep ademhalen of bewust ademhalen, om de geest te kalmeren en stress te verminderen.

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese vechtkunst die zich onderscheidt door zijn vloeiende, sierlijke bewegingen. Het staat bekend om zijn vele voordelen, waaronder stressvermindering, verbeterde flexibiliteit, houding en balans, evenals milde spierversterking.

Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur is een geweldige manier om even de dagelijkse drukte van je af te zetten en wat frisse lucht op te snuiven. Natuurlijke omgevingen hebben een rustgevend effect op de geest, waardoor wandelen een geweldige vrije activiteit is om te ontspannen en je batterijen op te laden.

Voeding: voed je welzijn voor een gezonde levensstijl

Een evenwichtige voeding levert de voedingsstoffen die je hersenen nodig hebben om goed te functioneren. Het beïnvloedt je stemming, je mentale helderheid en je stressniveau. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, antioxidanten en B-vitaminen bevorderen de emotionele stabiliteit. Bovendien helpen evenwichtige voedingskeuzes om de bloedsuikerspiegel op peil te houden en stress te verminderen.

Onze favoriet : Zaffranax®, je steun en toeverlaat bij tijdelijke stress of bij stressvolle periodes

Met zijn unieke formule op basis van saffraan, zeer biologisch beschikbaar magnesium en B-vitaminen (B5, B6, B9, B12) is Zaffranax een effectieve oplossing om je te ondersteunen tijdens periodes, tijdelijke stress en werkgerelateerde vermoeidheid.

Het synergetische nutricomplex werkt in op drie belangrijke aspecten van je welzijn: emotioneel, cognitief en fysiek. Het helpt om je je emoties onder controle te houden en om een positieve instelling te behouden, om te ontspannen, je concentratie te verbeteren en je productiviteit te verhogen, terwijl het vermoeidheid en spierspanning verlicht.

Ontdek ons volledige assortiment voedingssupplementen tegen stress tegen de beste prijzen in je online parapharmacie of in de winkel.