Een bouwsteen om gezond op te groeien

kindje_gezond_winter

We willen onze kinderen goed en gezond laten groeien. Sterke tanden, stevige botten, voldoende spiermassa… Daarvoor zijn vitamine D en magnesium onontbeerlijk

Vitamine D helpt calcium in onze beenderen en tanden opnemen en maakt het skelet stevig. Opgroeiende kinderen kunnen dan ook niet zonder vitamine D, het zorgt voor een noodzakelijke basis die ze de rest van hun leven nodig zullen hebben. En er is zelfs nog meer: vitamine D versterkt de spiermassa en verhoogt de weerstand.

Waar haal je de noodzakelijke vitamine D?

Vitamine D haal je uit je voeding: vooral melkproducten zijn een goede bron voor je kinderen. Want ook uit haring, champignons en sardines haal je vitamine D, maar daar trekken kinderen meestal onverbiddelijk hun neus voor op… Ook uit de zon haal je vitamine D: zonnestralen op je huid zorgen ervoor dat je lichaam zélf vitamine D aanmaakt. Het lichaam bewijst nogmaals wat een wonderlijke machine ze toch wel is. Alleen… in het regenachtige België kunnen we meestal niet rekenen op voldoende zon. Zeker de wintermaanden zijn een donkere periode waardoor je gemakkelijk vitamine D-tekort hebt.

Davitamon geeft een extra duwtje in de rug!

Davitamon biedt een combinatie van vitamines en mineralen rijk aan vitamine D. Elke leeftijd heeft specifieke behoeftes, daarom biedt Davitamon aangepaste supplementen volgens de leeftijd van je kind. Geoptimaliseerd per leeftijd, in de vorm van siroop, tabletten of gummies, en verkrijgbaar in de smaken frambozen, aardbeien of multivruchten. Davitamon geeft je kind precies de extra’s die het nodig heeft om gezond op te groeien!

Behalve vitamine D is Davitamon ook rijk aan een ander mineraal van onschatbare waarde, zeker voor opgroeiende kinderen: magnesium. Magnesium is noodzakelijk voor het samentrekken van de spieren en het geleiden van de zenuwprikkels maar het zorgt er ook voor dat we sneller recupereren en opnieuw energiek zijn. Een verhoging van het magnesiumgehalte helpt het concentratievermogen, verhoogt de weerstand en maakt stressbestendig en veerkrachtig. In combinatie met vitamine D bouwt magnesium aan sterke botten en een gezond gebit.

Davitamon bestaat voor kinderen van elke leeftijd: van 0 tot 17 jaar, en voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar.