De perfecte reinigingsroutine voor je gezicht

Wil je een huid die blaakt van gezondheid? Dan is een goede reinigingsroutine een must. Het internet staat vol met tips voor het verwijderen van make-up tot het kiezen van producten die de pH-waarde van je huid respecteren. Medi-Market zet alles op een rijtje voor je dagelijkse én wekelijkse of maandelijkse huidverzorgingsroutine.

Reinigingsroutine

Regelmaat is de basis van je gezichtsreinigingsroutine. Aan het einde van de dag grondig je make-up verwijderen, ’s ochtends opfrissen. Gebruik enkel producten die speciaal ontworpen zijn voor de gevoelige huid van je gezicht. Zo blijft je teint mooi en je huid gaaf.

‘s Avonds make-up verwijderen en reinigen

Make-up is bedoeld om je gezicht voor een paar uur op te maken. Je huid moet kunnen ademen en herstellen. Dat kan enkel als je huid niet bedekt is met make-up. Als je elke dag make-up draagt, is het heel belangrijk dat je die ’s avonds grondig verwijdert om je huid een herstellende nachtrust te geven. Zo voorkom je roodheid en andere allergische reacties op schoonheidsproducten, maar ook puistjes en mee-eters die kunnen ontstaan als de poriën verstopt raken. Er zijn heel wat make-up removers in de vorm van lotion, gel, melk en olie. Kiest wat past bij je huidtype, maar ook bij het soort make-up dat je draagt: licht, waterproof, alleen voor de teint of ook voor de ogen.

Na het verwijderen van make-up, of in plaats daarvan als je geen make-up gebruikt, reinig je je huid met een gel of lotion. Zo verwijder je onzuiverheden veroorzaakt door vervuiling, stof en transpiratie. Als je je make-up verwijdert met een olie is het belangrijk dat je vette resten verwijdert met een reinigingsproduct. Was je gezicht om de huid te ontdoen van overtollige talg en de dode cellen die ze van nature produceert. Zo behoud je een stralende teint en voorkom je imperfecties. Kies je reinigingsproduct op basis van je make-up remover:  een tonifiërende lotion na een plantaardige olie, thermaal bronwater na een micellair water, een zacht schuimende gel na een reinigingsmelk of -lotion.

’s Avonds is inderdaad het ideale moment voor een dieptereinigingsroutine waar je huid de hele nacht profijt van heeft.

Gezichtsreiniging in de ochtend

Aangezien je de vorige avond al grondig gereinigd hebt, is dit ’s ochtends niet meer nodig. Maar make-up blijft beter zitten op een schone, goed gehydrateerde huid. Een schone huid absorbeert voedende, hydraterende, anti-aging of anti-acne huidverzorgingsproducten ook beter.

Een lichte reiniging in de ochtend, bijvoorbeeld met een tonifiërende lotion of een speciale schuimende gel voor het gezicht, is dus een aanrader. Gebruik geen gewone zeep of douchegel voor je gezicht. Ze kunnen de huidbarrière verzwakken en de toch al gevoelige huid van je gezicht kwetsbaarder maken voor agressieve invloeden van buitenaf. Een verhoogde PH-waarde droogt je huid ook uit.

Regelmatige verzorging op basis van je huidtype

Systematisch make-up verwijderen en elke dag een gezichtsreiniger gebruiken is de basis van je reinigingsroutine. Een keer per week of een keer per maand kan je deze routine aanvullen met verzorgingsproducten die je huid diep reinigen. Gebruik een scrub of een scrubcrème om dode cellen van je huidoppervlak te verwijderen en je teint te verhelderen. Beide zijn exfoliërende producten waarbij het ene een mechanische werking heeft en het andere een enzymatische werking. Heb je een normale, gemengde of vette huid, dan kan je wekelijks exfoliëren, maar met een droge en gevoelige huid beperk je dit tot eenmaal per maand. In plaats van scrubben kan je ook één keer per week reinigen met stoom voor een stralende teint. Dit doe je met essentiële oliën, plantenextracten of aromatische tabletten.

Onze favoriet: Melvita Bouquet Floral reinigingsschuim

Ben je op zoek naar een dagelijkse gezichtsreiniger die je huid op milde wijze van onzuiverheden ontdoet? Onder onze favoriete huidverzorgingsproducten vind je het melvita Reinigingsschuim, een biologische, zeepvrije formule die het evenwicht van je huid bewaart. Je kan dit milde schuim dagelijks gebruiken als make-up remover en reiniger en het is geschikt voor elk huidtype. Het bevat drie bloemenwaters – roos, oranjebloesem en groene thee – die bekend staan om hun hydraterende, verzachtende en antioxidante eigenschappen. Breng ’s ochtends en ’s avonds een klein beetje aan door middel van cirkelvormige massage en geniet van het romige, luchtige schuim!

Ontdek ons volledige gamma gezichtsverzorgingsproducten aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.