Bye bye verkoudheid en verstopte neus!

Niezen, een loopneus, een verstopte neus … Tijdens de winter maken verkoudheden heel wat slachtoffers. Een infectie van de neus, veroorzaakt door het rhinovirus, komt het meeste voor, is erg besmettelijk en raakt vooral jonge kinderen.

Hoe kan je het vermijden?

Door contact met personen uit je omgeving of geïnfecteerde objecten is het niet makkelijk om je tegen een verkoudheid te wapenen … Nochtans kunnen enkele kleine voorzorgsmaatregelen je toch een beetje beschermen tegen besmetting, zoals regelmatig je handen wassen. Het beste advies? Neem in de winter altijd een klein flesje alcoholgel mee in je tas. Je kan ook proberen om je immuunsysteem te versterken door gezond te eten en vooral te kiezen voor fruit en groenten bomvol vitaminen. Tenslotte kan je neus dagelijks reinigen met een zoutoplossing ervoor zorgen dat een verkoudheid niet meteen doorbreekt.

Toch verkouden? Pak ze aan!

Wanneer je verkouden bent, wordt aangeraden om goed te rusten om zo je immuunsysteem de nodige ondersteuning te bieden. Probeer ook goed te drinken: minstens 1,5 liter water per dag. Thee, infusies en soepen werken niet alleen hydraterend, maar helpen je ook om je lichaam op te warmen. Gebruik ook Physiomer Express, een oplossing op basis van hypertonisch zeewater en essentiële oliën van Eucalyptus en Niaouli die de neusgaten schoonmaakt en helpt om virussen en bacteriën te bestrijden om te vermijden dat de infectie zich verder verspreidt. Er treedt geen gewenning op (en dus geen terugslageffect), het brengt geen schade toe aan de slijmvliezen en is goed te verdragen. Precies daarom is Physiomer Express een natuurlijke en efficiënte ontzwellende spray.

Verkoudheid of griep?

Het is niet altijd gemakkelijk om het onderscheid te maken tussen de twee omdat ze dezelfde symptomen hebben: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, een verstopte neus of een loopneus. Maar in tegenstelling tot een griep krijg je van een verkoudheid geen spierpijn en blijven de symptomen wat minder erg.

Wist je dat …?

De virussen die verkoudheden veroorzaken kunnen tot 7 dagen overleven op voorwerpen en droge oppervlakken. Dat is waarom een verkoudheid zich zo snel verspreidt!

Andere oorzaken van een verstopte neus

Ook allergieën kunnen ervoor zorgen dat je neus verstopt raakt. In dat geval kan je best proberen om het contact met de allergene stof te vermijden en Physiomer Sinus Spray te gebruiken om je neus te doen ontzwellen. Dat is een 100% natuurlijke zoutoplossing van 100% zeewater, die alle zwellingen en de druk op je sinussen verlicht en de verstopping van je neus oplost.