Bye bye krokodillenhuid

De drogere winterlucht kan de huid uitdrogen. Resultaat? Een droge of zeer droge huid wordt … nog droger. Met deze tips wordt je huid weer helemaal gehydrateerd en voelt ze opnieuw soepel en comfortabel aan.

° Als de temperatuur zakt, zetten we de verwarming hoger, wat de omgevingslucht nog droger maakt. Om de luchtvochtigheidsgraad te verhogen en op die manier uitdroging van de huid tegen te gaan, kan je een luchtbevochtiger gebruiken. Die verzacht bovendien de geïrriteerde keel.

° Om een droge huid te vermijden kan je ze van binnenuit hydrateren door voldoende te drinken, de hele dag door. Genoeg van al dat water? Kies dan eens voor kruidenthee, thee of soep. Die hydrateren, warmen je op en zijn tegelijkertijd een goede bron van voedingsstoffen voor het hele organisme (antioxidanten, vitaminen …).

° Geef je huid wat ze nodig heeft en gebruik vooral voeding die rijk is aan vitamine A (boter, eieren, vlees) en omega-3 en 6 (walnoten, hazelnoten, amandelen), die een belangrijke rol spelen bij de barrièrefunctie van de huid.

° Geef de voorkeur aan korte douchebeurten in plaats van een lang warm bad, want dat laatste droogt je huid nog meer uit.

° Bescherm je huid tegen wind en koude met handschoenen, muts en sjaal, bij voorkeur van wol, een natuurlijk materiaal dat niet irriteert.

Jezelf verwennen

Om je huid niet nog meer op de proef te stellen, gebruik je best zachte reinigingsproducten, zoals de XeraConfort Reinigingscrème van A-Derma. Zonder zeep en met 93% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, reinigt deze crème efficiënt en in alle zachtheid je gezicht en lichaam en voedt hij de droge en zeer droge huid, van kind tot senior. De biologisch afbreekbare formule is 100% gegarandeerd vrij van kleurstoffen, sulfaat en parabeen.

Hydrateer je huid ook dagelijks met de XeraConfort Voedende Crème tegen Uitdroging van A-Derma. Zijn vloeibare en zachte textuur voedt, hydrateert en kalmeert de droge en zeer droge huid gedurende 24 uur. Met 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong is deze crème een genot voor gezicht en lichaam. Hij is siliconen- en parabeenvrij en garandeert een onmiddellijke werking. Bye bye krokodillenhuid, welkom babyhuidje!