Operatie Hydratatie

In de winter droogt je huid uit. Ze heeft nood aan ultrahydraterende verzorging, zoals die van het Moisture Surge™-gamma van Clinique.

Koude, wind, verwarming … In de winter heeft je huid de neiging om uit te drogen. Wanneer dat het geval is, dan voelt ze ongemakkelijk en strak aan en kan het jeuken. Om haar weer haar soepelheid terug te geven, is het essentieel om elke dag te hydrateren, met een rijkere verzorging die hydrateert en tot in de diepte voedt, zoals die van het Moisture Surge™-gamma van Clinique.

1, 2, 3: hydrateren!

1: serum

Moisture Surge™ Super-Activated Hydrating Moisturizer zorgt voor een onmiddellijke hydratatieboost. 72 uur later geniet je huid nog steeds van 65% van die boost.

De innovatieve en ultralichte geltextuur van het serum transformeert bij contact met de huid in water en zorgt meteen voor een vollere, zachtere en soepele huid.

2: de oogcontouren

De All About Eyes™ Anti-wallen en anti-rimpel oogverzorging is rijk aan botanische extracten, eiwitten en antioxidanten. Het vermindert bruine of blauwachtige kringen, vermindert de zwelling van de oogleden en versterkt de natuurlijke afweer van de huid tegen agressies van buitenaf. De crème/gel-formule bevordert bovendien de hechting van make-up op de ogen. Onder oogheelkundig toezicht getest.

3: verzorging

Moisture Surge™ Self-Hydrating Care 100 is een verfrissende behandeling met een bijna verslavende gel-crème-textuur. Het geeft je huid onmiddellijke hydratatie.

Je huid wordt ogenblikkelijk gekalmeerd, voelt voller aan en ziet er stralend uit. Dankzij het nieuwe gepatenteerde bioferment van aloë vera biedt deze verzorging onmiddellijke hydratatie die tot 10 lagen van de opperhuid doordringt. *

*Oppervlakkige lagen vanaf het huidoppervlak. In vitro-tests na 30 minuten.

En je lichaam?

Vergeet ook niet de huid van de rest van je lichaam te hydrateren. Geef in de winter de voorkeur aan een balsem of rijke crème, zoals een cold cream. Producten op basis van sheaboter of arganolie zijn ook perfect geschikt om je huid tijdens de winter te hydrateren.

Snelle douche

Om je huid niet verder uit te drogen, neem je best geen al te lange en geen te warme douches. Water droogt de huid immer uit, zeker als het veel kalk bevat.

In de winter probeer je warme baden – hoewel het dan zeker deugd doet – dus best tot een minimum te beperken en gebruik je een voedende en hydraterende douchegel met sheaboter, jojobaolie of amandel.

Maximale bescherming

Wanten, muts, sjaal, jas: bescherm je huid zo goed mogelijk tegen wind, koude en regen wanneer je naar buiten gaat. Kies voor kleding in zachte en liefst natuurlijke stoffen.

En vermijd ruwe materialen, want die zullen gaan jeuken en je huid nog verder irriteren.

Hydrateer ook van binnenuit

Om te vermijden dat je huid helemaal uitdroogt, moet je gedurende de dag regelmatig drinken. Men raadt aan om minstens 1,5 l water per dag te drinken, oftewel zo’n 8 glazen.

De verzorging van Clinique is beschikbaar bij jouw Medi-Market en op www.medi-market.be.