Met je kindje gezond de winter door

kindje_gezond_winter

De winter, wat een heerlijk seizoen. Gezellig met vrienden rond de open haard, overal zie je lichtjes, misschien komt er zelfs een sneeuwballengevecht van… Maar de wintermicroben die horen er ook bij, en het gure weer vraagt om bescherming, zeker bij je kindje!

Elk seizoen vraagt om aangepaste verzorging en bescherming volgens de weersomstandigheden. Die zorgen pas je aan volgens de leeftijd van je kindje: gezonde voeding, een veilige en gezonde omgeving en speciale aandacht voor hun huid die nog heel fragiel en gevoelig is. We overlopen de verschillende zaken waar je zorg aan kan besteden.

Borstvoeding en melk

Geef je borstvoeding dan blijf je dat best minimaal één keer per dag volhouden. Waarom? Moedermelk bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die het immuunsysteem van je baby versterken. Zo hou je je baby beschermd tegen de virussen die welig tieren in de winter.

Stop je met borstvoeding dan geef je best aangepaste babymelk, als aanvulling of ter vervanging van de moedermelk. Deze babymelk bestaat in verschillende vormen volgens de leeftijd: opvolgmelk wordt gegeven van 6 tot 18 maanden, groeimelk geef je tot de leeftijd van 3 jaar.

Geef je kindje een gevarieerde voeding

Met de babymelk als basis kan je starten om beetje bij beetje nieuwe voedingsstoffen te introduceren en je kind zo gewoon te maken aan gevarieerde voeding. Maak moes, soep of puree waarin je groenten, granen, fruit, vis, vlees, kaas of yoghurt verwerkt.

Milde warmte

De kamer van je kleine schat hou je best op een temperatuur van 18 tot 19°C. Maak het niet té warm, dat is niet gezond voor de luchtwegen. Denk er ook aan om de slaapkamer dagelijks goed te verluchten, zelfs als het buiten vriest. Verkoudheden, hoesten … de typische winterkwaaltjes krijgen op deze manier minder kans.

De huid beschermen

Gebruik het hele jaar door een milde, beschermende verzorgingsmelk. Kies steeds voor een hypoallergeen product zonder alcohol. Tijdens de gure wintermaanden breng je best een hydraterende crème aan, zeker op het gezichtje dat blootgesteld wordt aan wind en koude.

Zijn de billetjes van je kindje geïrriteerd? Er bestaan speciale pommades met een dikkere textuur die de huid verzachten en kalmeren. Denk er ook aan om je baby wat vaker te verversen en ultra-absorberende luiers te gebruiken.

Hoe maak je de beste keuze tussen alle producten? Wat past best bij jouw specifieke situatie? Laat je bijstaan door de experts van Medi-Market, ze helpen je graag verder en antwoorden op al je vragen.