Mooie haren na de zomer

young beauty outdoor portrait with defocused forest background and sunlight effect - lights of the autumn

Iedereen weet dat je je huid goed moet beschermen tegen de zomerzon. Maar wat met je haar? Dat heeft evenveel te lijden van zeezout en lange uren blootstelling aan de zon. Dus nu je terug bent uit vakantie wordt het hoog tijd om voor wat eerste zorg voor je haar.

Zon, zeezout, maar ook wind en chloor: zelf kom je volledig tot rust op vakantie, maar je haren krijgen het zwaar te verduren. Het resultaat: dof, breekbaar en droog haar. En krijg je ook last van haaruitval?! Hoog tijd voor een herstellende verzorging, en een oppepper met versterkende voedingssupplementen.

De kracht van haarmaskers

Herstellende maskers hebben een viervoudige werking. Ze voeden het haar, en herstellen de haarpijlen tot in hun puntjes. Het geheim van deze maskers: actieve bestanddelen en aminozuren die de keratine van het haar opnieuw herstellen. Maar haarmaskers verzachten en hydrateren ook, waardoor de haarpijlen ontwarren, terug soepel worden en zijdezacht aanvoelen. Breng een masker één of tweemaal per week aan op schone haren.

Milde shampoo

Niet alleen haarmaskers zijn een goed idee; gebruik verder milde (niet-agressieve) shampoo en een borstel met zachte haren. Best is om je haren aan de lucht te laten drogen en niet met hete lucht uit een blazer. Vermijd ook producten met ammoniak, ook al kleur je je haar.

Versterking van binnen uit

Niet alleen verzorgende producten om op je haar te gebruiken kunnen helpen. Je kan je haar ook van ‘binnen uit’ een oppepper geven, met voedingssupplementen die haaruitval tegen gaan, of de haargroei stimuleren. Het voordeel? Het gaat om een natuurlijke boost voor je haar, op basis van keratine, spirulina, biergist, plantaardige olie, mineralen of nog andere vitaminen.

Hoe kies je de meest geschikte voedingssupplementen? Laat je helpen door onze adviseurs in de winkel!

Wist je…

Dat multifunctonele oliën ook het haar voeden en gebruikt kunnen worden als haarmasker? Laat een paar minuutjes inwerken en was je haar daarna gewoon met shampoo. Of laat de weldaad van de olie een hele nacht werken en spoel pas uit de volgende ochtend.