Focus op 3 voedingssupplementen: anti-aging, bruinen en haar

Voedingssupplementen kunnen je, afhankelijk van hun exacte samenstelling, helpen om tekorten van essentiële voedingsstoffen aan te vullen. Of ze kunnen gericht zijn op het aanpakken van specifieke problemen, zoals de schoonheid van je huid, bruinen en de gezondheid van je haar. Ontdek drie Be-Life voedingssupplementen die aan deze behoeften voldoen: HyaluSkin, Solesun 365 en Hair & Nail.

Wat is een voedingssupplement?

Voedingssupplementen zijn geen medicijnen of een alternatief voor medicatie. Je hebt er dus geen voorschrift voor nodig. Het zijn voedingsconcentraten die een gevarieerde en evenwichtige voeding aanvullen. Ze kunnen vitaminen, mineralen, probiotica, sporenelementen, aminozuren, vetzuren, plantenextracten, cafeïne, melatonine … bevatten. Je mag ze niet verwarren met supplementen die voedselpreparaten zijn die vervaardigd werden door voedingslaboratoria en die wel onderworpen zijn aan medisch voorschrift.

De 3 voedingssupplementen van Be-Life die een plekje verdienen in jouw beautyroutine:

Capsules met hyaluronzuur en collageen

Hyaluronzuur en collageen zijn beide van nature aanwezig in het lichaam en essentieel voor een goede gezondheid en de schoonheid van je huid. Maar de productie ervan neemt na verloop van tijd af. Daarom is het aangeraden om vanaf de leeftijd van 25 jaar dit verlies goed te maken met de combinatie van hyaluronzuur (dat hydraterend werkt) en collageen (dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit).

De positieve effecten van collageen

Collageen is een eiwit dat in het volledige lichaam aanwezig is: in je botten, bloedvaten, spieren en vooral in je huid, waarvan het het belangrijkste bestanddeel is. Het is collageen dat zorgt voor de stevigheid, elasticiteit en veerkracht van je huid. Maar vanaf de leeftijd van 25-30 verliest je huid zo’n 1% collageen per jaar. Het resultaat? Ze wordt beetje bij beetje slapper.

Wist je dat?

De naam collageen afkomstig is van het Griekse ‘kólla’, wat ‘lijm’ betekent?

De positieve effecten van hyaluronzuur

Hyaluronzuur (HA) is ook van nature in heel wat delen van het lichaam aanwezig, maar je vindt het vooral terug in de huid. Het houdt als een spons water vast in de weefsels, waardoor het ervoor zorgt dat de huid optimaal gehydrateerd blijft en zorgt voor een mooie teint. Het speelt ook een belangrijke rol bij de genezing en heeft een antioxiderende werking. Net als bij collageen, neemt de hyaluronzuurproductie over verloop van tijd af. De huid wordt daardoor droger en fragieler en de eerste rimpels laten zich zien.

Wist je dat?

Hyaluronzuur tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden?

HyaluSkin van Be-Life

De formule van het voedingssupplement HyaluSkin de Be-Life helpt de huid te regenereren, dankzij hyaluronzuur met hydraterende eigenschappen, het antioxidant co-enzym Q10 en collageen met verstevigend effect. Het effect van die drie natuurlijke ‘anti-aging’-stoffen wordt nog versterkt door vitamine C, dat gekend staat om z’n doeltreffendheid tegen vrije radicalen.

Voorbereiding, activatie en verlenging van het bruinen

Het is belangrijk om je huid voor te bereiden op de zon, zeker wanneer je een lichte huid hebt. Voeding die rijk is aan carotenoïden en een kuur met voedingssupplementen ontworpen voor blootstelling aan de zon kunnen je ook helpen.

Waarom moet je je huid voorbereiden op de zon?

Omdat een huid die lange tijd niet is blootgesteld aan de zon, gevoeliger is voor UV-straling, zeker wanneer het een hele lichte huid is. Je huid voorbereiden op de zon zorgt ervoor dat ze een hogere tolerantie heeft voor UV, voorkomt zonneallergie of -intolerantie en vermindert het risico op zonnebrand. Het is aangeraden om ongeveer een maand vooraleer je echt in de zon komt een kuur met voedingssupplementen bestemd voor blootstelling aan de zon, te nemen. En om je bruin kleurtje langer te behouden, blijf je de supplementen best nemen tijdens je vakantie en de maand erna.

Goed om te weten

Voedingssupplementen beschermen je niet tegen UV-straling. Breng zeker altijd een zonnecrème aan, wanneer je in de zon komt.

Solesun 365 van Be-Life

Het voedingssupplement Solesun 365 de Be-Life helpt je huid voor te bereiden op de zon en het maakt het bruinen makkelijker, intenser en zorgt ervoor dat je je bruine tintje langer kan behouden, dankzij de carotenoïden die het bevat. De formule bevat ook melaline® (een keratinehydrolysaat) dat de natuurlijke pigmentatie van de huid stimuleert en de bescherming tegen UV-straling versterkt. Je krijgt een stralende teint en een gladdere en beter gehydrateerde huid.

Aminozuren, mineralen en vitaminen voor je haar

De schoonheid van je haar hangt niet alleen af van je shampoo, conditioner en maskertjes. Een echt gezonde haardos, wordt immers ook van binnenuit gevoed. Maar hoe dan? Dankzij voedingssupplementen speciaal ontwikkeld voor haar.

Waarom zou je kiezen voor een voedingssupplement voor je haar?

Sommige voedingssupplementen zijn speciaal ontwikkeld om voedingsstoffen te bevatten die essentieel zijn voor mooi haar. Ze voeden en herstellen je haren van binnenuit, vooral dankzij de vitaminen van de B-groep, die de synthese van keratine stimuleren. Ze geven slap haar een boost, remmen haaruitval af, regelen de talgproductie, bestrijden roos …

Hair & Nail van Be-Life

De unieke combinatie van aminozuren, mineralen en vitaminen die ontwikkeld werd door het Be-Life Labo versterkt de structuur van nagels en haren, bevordert hun groei en maakt ze mooier. Zink en selenium dragen bij aan het behoud van gezond haar en gezonde nagels, terwijl koper inwerkt op de haarpigmentatie.

Je vindt je producten van Be-Life tegen de beste prijs in onze online parafarmacie.