Opgepast, gevoelige huid!

De huid van baby’s is dun en daarom gevoelig. Delicate babyvelletjes moeten vaak maar voorzichtig worden verzorgd, gehydrateerd en gevoed. Ondanks de goede zorgen waarmee we onze baby omringen geraakt de huid soms toch geïrriteerd. Rode billetjes, eczeem, uitslag met rode vlekjes… Hoe kan je dat delicate velletje kalmeren zodat de traantjes opdrogen? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

Wist je dat een baby in zijn eerste levensjaren tussen 4500 en 6000 wegwerpbare luiers verzet? De kwaliteit van de luiers is er onder invloed van de concurrentiestrijd gelukkig enorm op verbeterd. De verschillende merken zorgen om ter best voor droge billetjes en optimale beweeglijkheid voor onze kleine schatten. En toch zijn opstoten van eczema of rode billetjes soms onvermijdelijk. De laboratoria van Bayer ontwikkelden daarom een serie producten speciaal aangepast aan de delicate babyhuid. Je vindt ze onder de verzamelnaam Bepanthol en Bepanthen; dit zijn de belangrijkste kenmerken:

Bepanthol Babyzalf

Beschermt de fragiele babyhuid tegen wrijving door er een dunne transparante film op te leggen. Bevat 5% dexpanthenol, wat het herstel van beschadigde huid bevordert.

Bepanthen Eczema*

Deze crème zonder cortisone verlicht roodheid en jeuk bij een opstoot van (lichte tot matige) eczema.

Bepanthen Sensi

Intensief hydraterende crème die de huid voedt om jeuk en uitdroging te voorkomen. Bovendien bevat de crème prebiotica die de huidflora beschermen.

Bepanthol Hydraterende Crème

Kalmeert en hydrateert de babyhuid, en helpt de huid te herstellen.

*Bepanthen Eczema is beschikbaar in de apotheker.