Je toilettas voor de winter: wat neem je mee?

trousse-toilette-hiver-prevoir_toilettas-voor-de-winter

Dankzij onze checklist met verzorgingsproducten vergeet je deze winter niets in je toilettas te stoppen. Zo blijft je gezin ook tijdens het koude seizoen goed beschermd.

Wintervakantie gepland? Of je nu de bergen intrekt of naar de Ardennen gaat, met de volgende tips stel je de perfecte toilettas voor de winter samen. Bescherm het hele gezin tegen een guur winterklimaat en gun jezelf maximaal comfort op je vakantiebestemming!

Wat stop je in je toilettas voor de winter?

Naast je gebruikelijke verzorgingsproducten voor je gelaat, lichaam en haar stop je in je toilettas ook beschermende producten tegen kou, zon en droge lucht.

Cold Cream is bijzonder doeltreffend om je gelaat te beschermen tegen koude. Breng deze crème in de loop van de dag gerust nogmaals aan als je huid trekkerig aanvoelt of voordat je naar buiten gaat bij hevige kou.

Denk ook aan een intensief hydraterende crème en smeer die regelmatig op je lichaam. Een goede voedende en beschermende crème helpt je handen te beschermen tegen intense kou en voorkomt kloofjes.

Hoe bescherm je jezelf tegen de zon, zelfs in de winter?

Hoe hoger je de bergen in trekt, hoe intenser de uv-straling. Dat geldt zelfs voor onze Ardennen, want ook daar weerkaatsen uv-stralen op de sneeuw. Zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor is dan ook onmisbaar.

Welke kies je? Beschermingsfactor 50+ is speciaal ontwikkeld tegen de winterzon. Zonnebrandcrème met factor 50+ is vetter en vaak ook dikker van textuur. Zo bescherm je je huid meteen ook tegen uitdroging als gevolg van kou en wind.

Ook je lippen zijn bijzonder gevoelig voor kou en wind. Een beschermende lipverzorging op basis van karitéboter, plantaardige olie of honing zal bijvoorbeeld goed van pas komen voor het hele gezin.

Neem tot slot zeker ook aftersun mee.

>> Lees ook: Op vakantie, jouw basisapotheek voor eerste zorg

 

Vraag advies in de winkel!