Hoe verzorg je een heel gevoelige huid?

Een babyhuidje is ultragevoelig – het is immers zo fijn dat elke agressieve stof, vocht en wrijving snel roodheid en een oncomfortabel gevoel veroorzaken. En dat verstoort niet alleen je baby’s slaap, maar ook de jouwe!

Urine, stoelgang, sommige vochtige doekjes of zeep, luiers of te strakke kledij – dat zijn allemaal dingen die de huid van je grote schat makkelijk kunnen irriteren. Hoe verzorg je rode billetjes en verzacht je de pijn die ermee gepaard gaat? En hoe voorkom je het probleem? Wij geven je enkele eenvoudige tips.

Genezen

… in 4 stappen:

  1. Was telkens je je baby ververst de geïrriteerde huid met zuiver en lauw water.
  2. Breng Bepanthol® Babyzalf aan. Daarmee verzacht je rode billetjes zodra roodheid de kop opsteekt en bescherm en stimuleer je de natuurlijke vernieuwing van de huid* (zonder parfum of bewaarmiddelen).
  3. Gebruik geen vochtige doekjes op basis van alcohol en kies voor zacht linnen en zuiver water.
  4. Laat de huid van je baby zoveel mogelijk ademen door een losse luier aan te doen waarin de lucht kan circuleren.

*dankzij pro-vitamine B5

 Voorkomen

… in 4 stappen:

  1. Was elke dag het gezichtje, de handen en billetjes van je kindje. Was de billetjes altijd van de propere naar de vuile zone, dus van voor naar achter.
  2. Ververs regelmatig de luier.
  3. Droog de billetjes van je baby goed af, ook tussen de huidplooien.
  4. Bescherm de billetjes met Bepanthol® Babyzalf: die legt een beschermende laag op de huid en laat haar tegelijkertijd nog altijd ademen.

Tip

Er bestaat nog een andere zone die even gevoelig is als de billetjes van een zuigeling: de tepels van mama die borstvoeding geeft. Goed nieuws: Bepanthol® Babyzalf is ook geschikt om tepels te verzorgen.