Je gezicht hydrateren: how to?

comment-hydrater-peau-visage_gezicht hydrateren

Vroegtijdige veroudering van je gelaat voorkomen? Verzorg je huid op de juiste manier. Je gezicht hydrateren? Volg onze tips ongeacht je huidtype.

Je gezicht hydrateren is altijd belangrijk, welk huidtype je ook hebt! Maar hoe en met welk product hydrateer je de huid van je gezicht?

Begin met je huid één keer per week zacht te scrubben. Samen met je gebruikelijke verzorgingsproducten zorgt dat ervoor dat je teint tot leven komt. En je verwijdert immers dode huidcellen en voorkomt mee-eters. Kies dus bij voorkeur een milde gezichtsscrub.

Welke crème om een vette huid te hydrateren?

Ook als je gezichtshuid vettig is en dus glimt, moet je ze hydrateren! Gebruik dus echter geen agressieve producten.

Breng op een schone huid een matterende crème of fluid aan, die ook hydraterende eigenschappen heeft. Zelfs een vetter huidtype moet je hydrateren!

Hoe hydrateer je een zeer droge huid?

Een droge huid is bijzonder gevoelig voor weersveranderingen. Reinig dus de huid eerst met een melk of ultrazachte gel. Het is heel belangrijk om een droge huid te hydrateren en weer voller te maken met intensief hydraterende en voedende verzorgingsproducten.

Je dagelijkse routine: breng ‘s ochtends een ultrahydraterende crème aan en gebruik dus ‘s avonds een ultravoedende en regenererende crème. Ook een gezichtsmasker speciaal voor de gedehydrateerde droge huid is een aanrader. Breng het 1 à 2 keer per week aan.

Welk hydraterend product voor de gemengde huid?

Heb je een gemengde huid? Dan moet je de droge zones hydrateren én intensief voeden, zonder echter de vette zones te doen glimmen. Kies daarom een vloeibare en lichte textuur, zowel voor de reiniging als voor de hydraterende en voedende crème of gel.

Hoe hydrateer je een gevoelige gezichtshuid?

Reinig ‘s ochtends je huid met thermaal water en breng vervolgens een hydraterende crème aan zonder parfum of conserveermiddelen. Gebruik ‘s avonds een melklotion of reinigingswater en breng weer je hydraterende crème aan.

Breng 1 of 2 keer per week een masker aan dat geschikt is voor de gevoelige huid en kalmerende actieve bestanddelen bevat.

Vergeet uiteraard niet om je ook van binnenuit te hydrateren: drink minstens anderhalve liter water per dag.

 

Bij Medi-Market vind je consultants gespecialiseerd in gelaatsverzorging!