Hoe kunt u Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, overwinnen?

In het hartje van de winter, zodra de eindejaarsfeesten voorbij zijn, blijven alleen kou, somberheid, lege portemonnees en het verre vooruitzicht van de terugkeer van mooi weer over. Een deprimerende context uitgekristalliseerd in een symbolische dag: Blue Monday. De beste manier om deze sombere periode door te komen is door goed voor uzelf te zorgen. Medi-Market biedt u een selectie producten gewijd aan uw welzijn: sla supplementen in om uw energie op peil te houden en de moed erin te houden!

Wat is Blue Monday?

Blue Monday wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar in West-Europa. Het cumuleert de traditionele maandagblues met andere deprimerende factoren: het weer, de financiële situatie en de tijd die verstreken is sinds de eindejaarsfeesten.

Op welke datum valt Blue Monday?

De meest deprimerende dag van het jaar zou de 3e maandag van januari zijn. Afhankelijk van het jaar valt deze dag tussen 15 en 21 januari.

Waar komt het concept Blue Monday vandaan?

Het concept Blue Monday is recent. Het werd in 2005 bedacht door de Britse thematische tv-zender Sky Travel. Via een reclamecampagne maakte het merk de meest deprimerende dag van het jaar populair, een concept dat universitair psycholoog Cliff Arnall op zijn conto heeft geschreven.  

Heeft het concept Blue Monday een wetenschappelijke basis?

Cliff Arnall geeft zelf toe dat de formule van Blue Monday — [(W+(D-d)]Tq/MNa — vanuit wiskundig oogpunt nergens op slaat. Ze heeft eerder een illustratieve en symbolische waarde.

Maar als de eminente psycholoog ermee heeft ingestemd om zijn imago te verbinden aan dit concept in het kader van een marketingcampagne, dan is dat omdat het wel degelijk op echte vaststellingen berust. De 3e maandag van januari komen immers een aantal factoren samen die een negatieve invloed hebben op het moreel van de mensen:

  • maandag, de traditionele dag om weer aan het werk te gaan na een weekend of een vrije dag
  • nog korte dagen (gebrek aan licht)
  • financiën aangetast door de feestdagen en nog niet hersteld door het loon van januari
  • kerst- en nieuwjaarsfeesten zijn al veraf
  • goede voornemens van het begin van het jaar verliezen vaart
  • sombere landschappen en somber weer

Welke supplementen kunnen u helpen om de meest deprimerende dag van het jaar te overwinnen?

Waarom moet u supplementen nemen in de aanloop naar Blue Monday?

In de winter valt een daling van het moreel samen met:

  • gebrek aan licht
  • uitputting van de vitaminereserves die afhankelijk zijn van zomerse diëten, blootstelling aan de zon en de heilzame effecten van de buitenlucht
  • minder lichaamsbeweging en buitenactiviteiten
  • verzwakking van het immuunsysteem en voortdurende blootstelling aan wintervirussen
  • maaltijden die vaak minder gezond, gewoonlijk vetter, maar ook minder gevarieerd en minder rijk aan micronutriënten zijn

Met de juiste supplementen kunt u het risico op tekorten compenseren en uw lichaam van de vitaminen, mineralen en sporenelementen blijven voorzien die het nodig heeft voor zijn evenwicht.

Welke supplementen kunnen de moed erin houden in januari?

Cocktails van vitaminen en mineralen

Verschillende vitaminen en mineralen helpen u om uw humeur in balans te brengen en Blue Monday te overwinnen. De meest essentiële zijn:

  • magnesium, zink en selenium
  • B-vitaminen (met name B5, B6, B9 en B12), vitamine E, vitamine C en vitamine D

Samen ondersteunen deze micronutriënten het immuunsysteem, helpen ze om vermoeidheid te bestrijden en om een optimale vitaliteit te behouden.

Supplementen voor een optimale slaap

Een goede nachtrust is een van de pijlers van welzijn en gezondheid. Om u te helpen een goede nachtrust te krijgen en de hele maand januari de moed erin te houden, kunt u voedingssupplementen op basis van melatonine nemen of beginnen met een magnesiumkuur.

Gerichte supplementen

Om u minder gedeprimeerd te voelen in de periode van Blue Monday, kunt u gerichte supplementen met vitamine B12 (zeer interessant in het kader van een vegetarisch of veganistisch dieet) of met omega 3 overwegen om de hart-, bloedsomloop- en hersenfunctie te ondersteunen.

Blue Monday overwinnen met planten

Fytotherapie is een van de oplossingen die u kunnen helpen om de sombere periode van Blue Monday gemakkelijker door te komen. Supplementen die uw humeur en energie kunnen ondersteunen zijn onder andere:

Ontdek heel ons speciaal gamma tegen Blue Monday tegen de beste prijzen in uw parafarmacie online ofin de winkel.