Op vakantie: jouw basisapotheek voor eerste zorg

Une famille en voyage avec dans leurs sacs à dos, leur trousse de toilette de secours

Binnenkort op vakantie? Wat moet je meenemen in jouw basisapotheek om voorbereid te zijn op de meest voorkomende ongelukjes en ongemakken? Ontdek hier onze check-list: niet teveel maar ook niet te weinig.

Eindelijk op vakantie! Met je familie, met je partner of alleen: leuk wordt het in ieder geval. Voorkom alvast onaangename verrassingen en vertrek niet zonder een basisapotheek voor eerste zorg. Beter voorkomen en indien nodig, ook genezen!

Jouw check-list voor eerste zorg

Laat ons beginnen bij het begin. In de basisuitrusting voorzie je het volgende: steriele compressen*, verband (windelhaakjes), pleisters, een thermometer, kleine schaartjes en een pincet.

Vervolgens stel je een basisapotheek samen. Daar horen vast en zeker een aantal pijnstillers bij (aspirine, paracetamol …)*, een middel tegen diarree en iets tegen constipatie. Zeker ook belangrijk: anti-muggen melk, zonnemelk of –crème (zowel voor het gelaat als voor het lichaam), een kalmerende en verzorgende lotion tegen zonnebrand of andere brandwondes.

Een ontstekingsremmende zalf of patch* kan ook goed van pas komen, net als een ontsmettingsmiddel en een klein flesje gedenatureerde alcohol voor wondverzorging.

Tenslotte ook nog reflex crème of arnica-gel, wat deugd kan doen bij blutsen en builen.

Heb je een baby mee op reis?

In dat geval voorzie je best enkele extra’s. Zonnemelk en aftersun voor kinderen, een orale rehydratatie-oplossing (zakjes), een anti-muggenmiddel zonder DEET, een kalmerende lotion voor na een steek en een ontsmettingsmiddel dat niet prikt (zonder alcohol).

Opgelet: bij al deze producten moeten het gebruik specifiek aangepast zijn voor kinderen jonger dan 36 maanden.

Advies van Lindsay, estheticienne bij Medi-Market

“Het is best om je voorzorgen te nemen én om te genezen als dat nodig is. Neem onze check-list bij de hand en laat niets aan het toeval over. Zo kan je met een gerust hart vertrekken! Gelukkig neemt onze basisuitrusting voor eerste hulp echt niet veel plaats in je bagage. Geniet van je vakantie ! J”

 

*Dit product is niet beschikbaar bij Medi-Market, wel in de apotheek.