Een goed begin van de lente

Nadat je de hele winter lang uit je reserves van vitaminen en mineralen hebt geput, is je lichaam vermoeid. Het resultaat? Je voelt je soms plots extreem moe, je vitaliteit gaat erop achteruit en je bent minder gelukkig. Maar dankzij enkele slimme tips stap je uit die negatieve spiraal en vind je je energie en glimlach terug.

Naar buiten!

De temperaturen schieten weer de hoogte in, alles staat in volle bloei, de vogels zingen hun mooiste lied en de zon verwarmt niet alleen je buitenkant maar ook je hart. Na de lange, donkere wintermaanden heeft je lichaam nood aan licht. Niet alleen in het belang van je gezondheid, maar ook van je moraal. Het zijn dan ook de Uv-stralen die je lichaam helpen om vitamine D te synthetiseren, wat essentieel is om calcium te absorberen. Zorg er dus voor dat je minimum 20 à 30 minuten per dag naar buiten gaat … en liefst nog meer dan dat. Daarnaast kan je je lichaam een beetje helpen om te herstellen met D-Pearls 1520, kleine parels van natuurlijke vitamine D3 én extra vergine olijfolie, wat helpt om de vitaminen beter op te nemen.

Slaap goed

We brengen 1/3e van ons leven al slapend door. Waarom? Omdat slaap onmisbaar is om je lichaam rust te bieden en opnieuw op te laden. Slaaptekort kan dan ook je fysieke en psychologische evenwicht danig in de war sturen. Je kan je minder goed concentreren en bent minder alert, je bent vatbaar voor depressies, voelt je vermoeid en je immuunsysteem zal minder goed werken. Om beter te slapen, kan je proberen om op vaste tijdstippen op te staan en naar bed te gaan, ‘s avonds lichte maaltijden te eten, je kamer goed te verluchten en zo’n 2 uur voor het slapengaan niet meer voor het scherm van een computer of tablet te zitten. Nog wat extra hulp nodig? Een voedingssupplement zoals Bio-Melatonine Complex kan je helpen door de nodige melatonine te voorzien die je lichaam nodig heeft om van een kwalitatieve slaap te genieten.

Leve de nieuwigheden!

De lente is het seizoen waarin de natuur zichzelf weer helemaal opnieuw lijkt uit te vinden. Dus waarom probeer je zelf ook eens niets nieuws? Een nieuw restaurant, een nieuw boek, een nieuwe sport, een nieuwe wandelroute … Laat je verbeelding de vrije loop en verras jezelf!

Grote lenteschoonmaak

Goed begonnen is half gewonnen. En niets is zo goed om je hoofd leeg te maken als een grote lenteschoonmaak. Ontdoe je van oude spullen die overal opstapelen, zodat ook je gemoedstoestand erop vooruit gaat.

Vitaminen bij de vleet

De lente is eveneens het seizoen waarin alle marktkramen en winkels weer vol liggen met felgekleurd fruit en smakelijke groenten. Dus probeer daar dan ook volop van te profiteren! Eet minstens 5 stuks per dag, zodat je zoveel mogelijk vitaminen en mineralen opneemt. Geef de voorkeur aan oranje, gele of rode groenten en fruit, want die zijn extra rijk aan vitamine C. Om hun effect nog te versterken, kan je een kuur BioActive Q10 nemen, een voedingssupplement dat het co-enzym Q10 in z’n natuurlijke vorm bevat, naast vitamine C voor extra energie doorheen de dag.