Het verschil tussen maandverband en incontinentiemateriaal

Maandverband of inlegkruisjes: het lijken prima oplossingen bij urineverlies. Omdat je het toch in huis hebt en het vertrouwd voelt. Begrijpelijke keuzes, maar maandverband is niet geschikt. We leggen uit waarom en welk incontinentiemateriaal het best bij jou past. Incontinentiemateriaal is namelijk speciaal gemaakt voor het opvangen van urine.

Waarom maandverband niet geschikt is voor urineverlies

Het grootste verschil tussen bloed en urine? Urine is dunner dan bloed. Dit zorgt ervoor dat urine sneller stroomt. Daarom is het belangrijk dat urine snel wordt geabsorbeerd. Maandverband is daarvoor niet geschikt. Dit product is specifiek gemaakt om menstruatiebloed en afscheiding op te vangen, wat dikker is en langzamer stroomt. 

Daarnaast bevat urine afvalstoffen, zoals ammoniak. Hierdoor gaat het sneller geuren dan bloed. En als urine in aanraking komt met de huid, vergroot dit de kans op irritatie. Daarom is er incontinentiemateriaal.

Waarom incontinentiemateriaal wel geschikt is voor urineverlies

Incontinentiemateriaal van TENA is speciaal ontwikkeld voor het verlies van urine. Incontinentiemateriaal is daarom geschikter dan producten voor maandstonden:

  • Incontinentieverband kan grote scheuten opnemen.
  • Incontinentiemateriaal voorkomt nare geuren en laat de huid ademen.
  • Speciale absorptiekorrels zetten urine om in een gel. Daardoor blijft het weg van de huid. Gewoon maandverband heeft die korrels niet.

Denk je bij incontinentiemateriaal aan dikke witte broekjes? Begrijpelijk, maar niet nodig. Incontinentiemateriaal bestaat in vele soorten. Zo is er altijd iets wat bij jouw situatie en mate van urineverlies past.

Kies het juiste incontinentiemateriaal

TENA heeft incontinentiemateriaal speciaal voor vrouwen én mannen. Dus pak je als man maandverband van je vrouw uit het kastje in de badkamer? Of draag je een extra onderbroek? Dit is niet nodig.

Incontinentiemateriaal voor vrouwen

Vergeet maandverband voor maandstonden bij urineverlies. Er is voor vrouwen incontinentiemateriaal in allerlei soorten en maten.

Er zijn ook producten speciaal voor in de nacht

Incontinentiemateriaal voor mannen

Ook voor mannen heeft TENA een uitgebreid gamma. Zeg maar salut tegen die extra onderbroek.