Inademing tegen winterkwaaltjes

Het verlicht ademhalingsproblemen, omdat het meteen de getroffen zones aanpakt en zorgt voor een snelle genezing.

Het geheim? Waterdamp die de moleculen van een medicijn, een medicinale plant of zelfs een etherische olie afgeeft. De damp brengt deze vluchtige, actieve stoffen rechtstreeks over en verhoogt hun opname, waardoor het snel effect heeft. Door de vochtigheid van het ‘medium’, wordt de afgifte van de stoffen vergemakkelijkt. De warmte gaat dan weer de verspreiding van virussen tegen.

Inhalatie of inademing is zeer makkelijk uit te voeren en is meteen effectief bij ademhalingsproblemen, waarbij het de doorlaatbaarheid van de luchtwegen herstelt en ze zo ontlast. Het wordt ook gebruikt om te ontspannen, om weer energie te krijgen of om het immuunsysteem te ondersteunen.

Welke etherische oliën kan je gebruiken met je inhalator?

Tegen sinusitis, verkoudheid en griep: etherische olie van eucalyptus radiata.

Tegen vermoeidheid, griep en droge hoest: etherische olie van rode tijm.

Tegen alle KNO-ziekten: etherische olie van echte lavendel.

Hoe lang?

Een inhalatie of inademing duurt zo’n 5 à 10 minuten en doe je 1 x, tot 2 à 3 x maximum per dag.

Wordt het soms afgeraden?

Niet alle oliën zijn geschikt voor zwangere vrouwen. Gebruik voor jonge kinderen of senioren een lage dosis en laat het hen altijd onder toezicht gebruiken. Inhalatie wordt niet aanbevolen bij mensen met allergieën of astma, vooral wanneer ze net een aanval hebben.

Goed om te weten

Wacht na het koken van het water nog 1 à 2 minuten voor je met de inhalatie begint: te warme dampen kunnen je luchtwegen immers verbranden. Wacht na het inademen minstens 1 uur om naar buiten te gaan, want je slijmvliezen – die door het hete water verwijd zijn – zijn gevoeliger voor koude en laten ziektekiemen makkelijker door.

De inhalator van Mayoly

De Mayoly-inhalator werd ontworpen met sterk plastic, weegt weinig en is erg compact. Hij zorgt ervoor dat dampen door de neus kunnen worden ingeademd. In combinatie met hete vloeistof en een actieve stof, helpt het zo de luchtwegen te ontlasten. Hij is eenvoudig in gebruik en bestaat uit slechts twee eenvoudig te monteren onderdelen, die je gewoon in de vaatwasser kan stoppen na gebruik.

Je vindt de inhalator van Mayoly in je Medi-Market-winkel.