Is uw huid klaar voor de zon?

Vaarwel winterse buien, de lente is hier! Op naar die heerlijke zomer met het strand, luchtige kleding en ligstoelen. Binnenkort kunt u weer genieten van de eerste zonnestralen op uw huid… Hoog tijd dus om uw huid hierop voor te bereiden. Medi-Market geeft u tips en advies om tot in de herfst te genieten van een perfect gebruinde teint!

Het is belangrijk om uw huid goed voor te bereiden op de zon

Uw huid schuilt de hele winter onder dikke kleding. De zongebruinde teint van de voorbije zomer verdwijnt en de opperhuid wordt dikker. Bereid uw huid voor met voeding, hydratatie, peeling en bescherming om snel en gelijkmatig te bruinen zonder te verbranden.

Het is vooral belangrijk om de huid geleidelijk te laten wennen aan de zonnestralen, zodat het lichaam haar eigen bescherming kan ontwikkelen: melanine!

Het is beter om meermaals per week korte periodes in de zon door te brengen dan één langdurige blootstelling die schadelijk is voor de gezondheid en niet erg effectief voor een mooie bruine teint. Het effect is bekend: roodheid, brandwonden, lelijke sporen van bh-bandjes en uiteindelijk afvellen!

Om nog niet te spreken van het verhoogde risico op huidkanker.

Natuurlijke voorbereiding van de huid

Zoals zo vaak het geval is, begint schoonheid en gezondheid op uw bord. De juiste voeding helpt de huid voor te bereiden op de zon, van micronutriënten die de melanineproductie stimuleren tot antioxidanten en vitaminen die de natuurlijke weerstand van de huid versterken.

Verrijk uw dagelijkse maaltijden met voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen en vitamine A, C en E. Deze zijn in overvloed aanwezig in fruit en groenten, met name wortel, tomaat (ook gedroogd), zoete aardappel, pompoen, meloen, abrikoos, citrusfruit, kool, noten en aromatische kruiden.

Gebruik van voedingssupplementen

Heel wat voedingssupplementen zijn speciaal ontwikkeld om de huid voor te bereiden op de zon of om de bruine teint te verlengen. Combineer ze met een gezond dieet voor een dagelijkse inname van vitaminen en mineralen die de productie van melanine, collageen en elastine stimuleren, die de cellen helpen oxidatieve stress te bestrijden, of die het vermogen van de huid om zich te beschermen tegen zonnestralen versterken.

Zonnevoedingssupplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van gummies om op te kauwen of capsules om door te slikken en kunnen actieve bestanddelen bevatten die gekend zijn voor hun bruiningsactiverende eigenschappen: omega 6, vitamine PP, bètacaroteen en andere carotenoïden, zink, selenium, koper.

De huid hydrateren

Een goede hydratatie is van essentieel belang om de huid te beschermen en voor te bereiden op de zon. Dit begint met elke dag voldoende water drinken!

Om te voorkomen dat de huid uitdroogt en ervoor te zorgen dat ze de hele zomer lang mooi en soepel blijft, is het ook belangrijk om elke ochtend en elke avond een hydraterende verzorging aan te brengen op uw gezicht en lichaam.

In geval van een droge of zeer droge huid kiest u best voor een voedende en hydraterende balsem die de beschermende huidbarrières helpt herstellen. Een lichaamsmelk voor baby’s, kinderen en volwassenen hydrateert het hele gezin, voor dagelijks gebruik of tijdens de eerste dagen op vakantie.

Besteed extra aandacht aan de hydratatie van uw gezicht, dat nog meer te maken krijgt met externe agressors en het in de winter zwaar te verduren heeft. Gebruik een hydraterende gel voor een onmiddellijk verfrissend effect. Een rijke crème is geschikt voor de huid die van nature droog en gevoelig is.

Scrub de huid

Scrubben is één van de geheimen voor een mooie, snelle en egale bruining. Het verwijderen van de dode huidcellen maakt de huid gevoeliger voor het effect van UV-stralen. De huid bruint sneller en egaler en is bovendien ook zachter!

Scrub uw lichaam met een zachte scrubcrème in geval van gevoelige huid, of met een voedend exfoliërend product waarvan de textuur verrijkt is met microkorreltjes.

Voor het gezicht kiest u een zachtere exfoliërende verzorging: een gelpeeling of een verzorging met een crèmetextuur speciaal voor de gevoelige huid.

Bescherm uzelf tegen UV-stralen!

Na het scrubben is uw huid reactiever en gevoeliger voor UV-stralen. Het is dus nóg belangrijker om uw huid te beschermen met UV-beschermingsproducten met een hoge beschermingsfactor.

Uw huid beschermen tegen de schadelijke effecten van UV weerhoudt u er niet van een mooie bruine teint te bekomen. In tegendeel! U voorkomt lelijke zonnebrand en krijgt een harmonieus gebruinde teint in de plaats.

Kies voor gezicht en lichaam een olie of crème in sprayvorm met SPF50 die u bij blootstelling om de twee uur opnieuw aanbrengt.

Vermijd bruine vlekken die kunnen verschijnen of meer gaan opvallen bij blootstelling aan de zon door het gebruik van een zonnecrème die hyperpigmentatie voorkomt.

Ontdek ons volledige assortiment zonbescherming aan de beste prijs bij je online parafarmacie of in de winkel.