Saffraan: Een uiterst waardevol kruid

Saffraan doet heel wat meer dan smaak en kleur geven aan je gerechten. Het is ook een heuse bondgenoot van je gezondheid.

Saffraan, dat afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied, is een vaste bolachtige plant met blauwe bloemen, waaruit men de geurige rode stampers haalt. De plant wordt gebruikt als kruid en parfum, maar heeft ook heel wat andere kwaliteiten. De oude Perzen experimenteerden er al mee, voor haar positieve invloed op het humeur.

De juiste keuze

Gebruik de saffraandraadjes in plaats van gemalen saffraan. Ze moeten naar hooi ruiken en een mooie, helderrode kleur hebben. Goed om weten: gele saffraan in poedervorm wordt vaak met andere kruiden gemengd.

De kwaliteiten van saffraan als supplement

Saffraan heeft heel wat troeven, maar we maken er heel weinig gebruik van. Om er volop van te profiteren, biedt het synergetische nutricomplex Zaffranax® een unieke formule op basis van saffraanextract, vitamine B en magnesium. Deze formule helpt een positieve stemming1 te bewaren bij stress² en werkgerelateerde vermoeidheid².

Saffraan voor een goede nachtrust

Slapen is essentieel voor ons lichamelijke en mentale welzijn. We brengen trouwens bijna 1/3 van ons leven al slapend door. Toch kan je nachtrust, vooral tijdens stressvolle periodes, verstoord raken. Zaffranax® Sleep, 30 minuten voor het slapen ingenomen, heeft een driedubbele werking. Het helpt om ontspannen1 de slaap te vatten3, het helpt om goed te slapen3 en het helpt om fris4,5 en uitgerust1 wakker te worden, dankzij zijn formule gebaseerd op saffraanextract, citroenmelisse, zink en vitamine C.

 

 

1 Safraan helpt het emotioneel evenwicht te bevorderen en een positieve instelling te behouden.

2 Foliumzuur (vitamine B9) draagt bij aan een gezonde psychologische functie inclusief aan de weerstand tegen stress en helpt vermoeidheid te verminderen

³ Citroenmelisse ondersteunt het in slaap vallen en draagt bij tot een rustgevende slaap.

4 Zink ondersteunt de cognitieve functie.

5 Vitamine C draagt bij tot het normaal functioneren van het zenuwstelsel en helpt om vermoeidheid te bestrijden.