Mythes over zonnecrèmes

De mythes over zonnecrèmes schaden het gebruik dat wij ervan maken. Verkeerd gebruik van deze producten kan heel wat schadelijke gevolgen hebben voor de huid van uw gezicht of lichaam. Bij Medi-Market helpen wij u realiteit van mythe te onderscheiden zodat u van een volledige en doeltreffende bescherming tegen de zon kunt genieten.

Mythe nr. 1: zonnecrèmes zijn alleen nuttig op vakantie

Wacht niet tot de zomer om uzelf te beschermen. Blootstelling aan UV-stralen vormt op elk moment van het jaar een risico voor uw huid.

Dagelijkse schade door de zon

Blootstelling aan de zon is niet beperkt tot de zomer. UV-stralen zijn het hele jaar door aanwezig en kunnen schade aan uw huid veroorzaken, zoals allergie, vroegtijdige veroudering, hyperpigmentatie en zelfs huidkanker.

Indirecte blootstelling aan de zon

UV-stralen kunnen door wolken en ramen dringen. Dat betekent dat uw huid het risico loopt om blootgesteld te worden aan de zon, zelfs als u binnenshuis bent. Het is dus belangrijk om uw huid te beschermen met zonnecrème om de effecten van UV-stralen te voorkomen.

Mythe nr. 2: een zonnecrème met een hoge SPF biedt volledige bescherming

U hebt gekozen voor een formule met een hoge SPF? Dat is een verstandige keuze. Het is echter niet het enige criterium waarmee u rekening moet houden.

De zonbeschermingsfactor (SPF) begrijpen

De zonbeschermingsfactor (SPF) geeft aan in hoeverre een crème bescherming biedt tegen UVB-stralen. Deze laatste veroorzaken zonnebrand. De SPF beschermt u echter niet tegen UVA-stralen*. Van UVA-stralen is overigens bekend dat ze dieper in de huid doordringen dan UVB-stralen. Het is dus belangrijk om een crème met een breed werkingsspectrum te kiezen voor volledige bescherming.

De grenzen van de bescherming die een zonnebrandcrème met een hoge SPF biedt

Hoewel een zonnecrème met een hoge SPF meer bescherming biedt tegen UVB-stralen, verlengt hij de risicoloze blootstellingstijd niet onbeperkt. Regelmatig aanbrengen om de twee uur en aanvullende beschermende maatregelen zoals het dragen van kleding en een zonnebril zijn nog steeds essentieel voor een doeltreffende bescherming.

Mythe nr. 3: Zonnecrèmes verhinderen de opname van vitamine D

Hoewel de opname van vitamine D belangrijk is, mag u de bescherming van uw huid tegen UV-stralen niet opgeven.

De synthese van vitamine D en de noodzaak van blootstelling aan de zon

Matige blootstelling aan de zon is noodzakelijk opdat uw huid vitamine D aanmaakt. Dat betekent echter niet dat u de bescherming tegen de zon achterwege moet laten. Een paar minuten blootstelling aan de zon is voldoende om de nodige hoeveelheid vitamine D te krijgen.

Alternatieven om genoeg vitamine D te krijgen

Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-gehalte, denk dan aan voedingssupplementen en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D. Deze alternatieven helpen u om uw behoefte aan te vullen, terwijl uw huid beschermd blijft tegen de zon.

Mythe nr. 4: Alle zonnecrèmes bieden dezelfde bescherming

Minerale of conventionele crème: Medi-Market legt u het verschil uit.

Verschillende soorten zonnefilters

In zonnecrèmes worden verschillende soorten zonnefilters gebruikt: chemische filters en minerale filters. Beide blokkeren UV-stralen en beschermen uw huid. Hun werkingsmechanisme is echter niet hetzelfde. Het is belangrijk om een zonnecrème te kiezen die past bij uw huidtype en uw voorkeuren inzake bescherming tegen de zon.

De verschillen tussen conventionele en minerale zonnecrèmes

Conventionele zonnecrèmes bevatten chemische filters die de UV-stralen absorberen. Minerale zonnecrèmes daarentegen gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die de stralen weerkaatsen. Elke formule heeft zijn voordelen en het is belangrijk om de formule te kiezen die het beste is voor uw huid. U kunt contact opnemen met onze apothekers, die u helpen bij het kiezen van een geschikt product.

Onze favoriet: ISDIN FOTOPROTECTOR Fusion Water MAGIC SPF 50

Uw huid beschermen en tegelijkertijd de planeet beschermen. Kan dat? Ja! Kies voor Isdin zonneproducten, die voor het grootste deel uit anorganische en/of biologisch afbreekbare ingrediënten bestaan.

Ontdek Fusion Water MAGIC SPF 50, een ultralichte zonnecrème speciaal voor het gelaat. De luchtige textuur en waterige fase zorgen voor een zijdezachte, matte finish en een onmiddellijke absorptie. Deze SPF50 zonnecrème biedt een hoge bescherming tegen UV-stralen en hydrateert uw huid terwijl hij tevens een antioxiderende werking heeft. Dit product bevat ook hyaluronzuur voor een anti-verouderingswerking.

Fusion Water Magic is dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypes, met inbegrip van de atopische huid. Het irriteert de ogen niet. Het is niet-comedogeen, bevat geen minerale olie en houdt overtollig talg onder controle. Een echte bondgenoot om veilig van de zon te genieten.

Ontdek ons volledige assortiment zonneproducten tegen de beste prijs bij uw online parafarmacie of in winkel.

* Om bescherming tegen UVA-stralen te claimen, moet de waarde ten minste gelijk zijn aan 1/3e van de geclaimde SPF.