Met meer energie de menopauze door

Voor 80% van de vrouwen is de menopauze een uitputtende overgang die gepaard gaat met een heleboel ongemakken. Medi-Market geeft je tips om deze fase beter door te komen.

Humeurschommelingen, gewichtstoename, opvliegers, nachtzweten, spier- of gewrichtspijn, slapeloosheid … De menopauze kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. De oorzaak? De verminderde productie van vrouwelijke hormonen, wat heel wat psychologische veranderingen teweegbrengt. Gelukkig is het mogelijk om al die ongemakken te beperken.

Een goede nachtrust = meer energie

  • De slaap is belangrijk om optimaal te kunnen functioneren, zowel lichamelijk als mentaal. Enkele tips om goed te slapen:
  • vermijd televisie, smartphone of tablet voor het slapengaan.
  • creëer een gezond slaappatroon door elke dag op hetzelfde uur te gaan slapen.
  • zorg voor voldoende ventilatie in je slaapkamer.
  • doe ontspannende activiteiten voor je je bed induikt.

Beweeg!

Elke fysieke activiteit, ongeacht welke, is beter dan niets doen. 30 minuten oefening per dag, met een klemtoon op bewegingen die de soepelheid op peil houden, is het ideale scenario. Wandelen, fietsen, zwemmen, dansen … zoek de sport die je gelukkig maakt en je zal je beter voelen, lichamelijk en in je hoofd.

Wellness op je bord

Ook voeding heeft een invloed op de menopauze. Een gezonde en gevarieerde voeding geeft meer energie. Vermijd daarentegen suiker, cafeïne en alcohol. Die verminderen de opname van calcium, een mineraal dat belangrijk is voor de beenderen en dat osteoporose tegengaat.

Het juiste voedingssupplement, ondersteuning van je dagelijks leven

Voedingssupplementen kunnen een mooie aanvulling vormen en de typische symptomen van de menopauze verlichten. NutriFemina Menopauze is een combinatie van twee plantenextracten met wetenschappelijk bewezen effecten en zorgvuldig geselecteerde vitaminen. De hop helpt om de symptomen van de menopauze te beperken. Bovendien helpt de vitamine B om vermoeidheid te bestrijden (B2, B6 en B12), is ze goed voor de huid en de slijmvliezen (B2) en ondersteunt ze een normaal psychologisch functioneren (B6 en B12).