Ontdek jouw ideale gewicht

Je ideale gewicht is een gezond gewicht waar jij je het beste bij voelt. Als je alleen op je BMI voortgaat, dan kan dat variëren over de jaren heen.

We praten vaak over een ideaal gewicht en linken dat dan rechtstreeks aan onze Body Mass Index (BMI), de enige indicator die officieel werd goedgekeurd door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Daarbij deel je je gewicht door je lengte, in het kwadraat. Het resultaat moet dan tussen 18,5 en 25 liggen. Als je daarboven zit, is dat een teken van overgewicht en zelfs obesitas. Het is een hele simpele rekensom. Misschien zelfs een beetje te simpel. Er bestaan immers een aantal meer gepersonaliseerde indicatoren, die rekening houden met je leeftijd, je botstructuur, zwangerschappen, geslacht, lichaamsbouw …

Een subjectief gewicht

Je ideale gewicht is vaak immers het gezonde gewicht waarbij jij je het beste voelt. Het is het gewicht dat je met gemak kan behouden, in functie van jouw specifieke kenmerken. Het ideale gewicht is dan ook volledig persoonlijk. Als jij bijv. 1 m 60 lang bent en 57 kg weegt, dan heb je een volledig normale BMI. Maar misschien voel jij je nog beter bij een gewicht van 53 kg?

Verhoog je inspanningen

Meestal voel je je na de winter toch een beetje te zwaar. Je lichaam is overbelast en de kilo’s hebben zich opgestapeld. Om een beetje gewicht te verliezen, kan je opnieuw beginnen sporten, minimum 2 liter water per dag drinken, je voeding in het oog houden en je inspanningen nog wat extra kracht bijzetten met voedingssupplementen.

Actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong

XL-S Medical is een compleet gamma dat je helpt om je gewicht op een gezonde manier onder controle te houden.

Wil je voor de zomer nog wat kilo’s kwijt door een combinatie met een gezonde en actieve levensstijl? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het n° 1 afslankmerk in België breidt z’n gamma uit met XL-S Gewichtsverlies, een unieke combinatie van natuurlijke actieve stoffen* die zich concentreren op de vetten die je bij de maaltijd absorbeert en je zo helpen om gewicht te verliezen**. De klinisch bewezen formule** bevat natuurlijke vezels van acaciagom en natuurlijke nopalbladeren om de opname van vetten uit jouw voedingspatroon te verminderen.

Heb je al meerdere pogingen ondernomen om af te vallen, maar altijd zonder succes? En wil je nu efficiënt en gezond gewicht verliezen, terwijl je je ook engageert om gezonder te eten en meer te bewegen? Dan geeft XL-S Medical je een extra duwtje in de rug.

Ontdek ook XL-S Medical Ultra 5 en XL-S Medical Max Strength bij jouw Medi-Market.

 

* Actieve stoffen van natuurlijke oorsprong.

** Grube et al. 2013 in Obesity.