Hoe verzorg je je gelaat in de winter?

winterse beautyritueel_routine soin visage

In de winter kan de huid van ons gezicht wat extra aandacht goed gebruiken. De combinatie van gure wind, koude en verwarming zorgen ervoor dat onze huid uitdroogt en brozer wordt. Daardoor kan je huid er grauw uitzien, trekkerig aanvoelen en sneller verouderen. Om dat te vermijden mogen deze drie stappen niet ontbreken in je winterse beautyritueel!

Stap één: de huid reinigen

Begin je verzorgingsritueel met een milde reiniging om vervuiling, make-up en overtollig talg weg te spoelen en onzuiverheden te voorkomen. Kies voor een reinigingsmelk, een gel of micellair water.

Hydratatie is essentieel

Een tweede onmisbare aspect voor je huid in de winters is hydratatie. Breng een hydraterende dagcrème aan op een schone huid. Kies daarbij voor een crème met actieve bestanddelen die inspelen op jouw behoeften en bij je huidtype passen: een crème voor de gevoelige huid, een antirimpelcrème enz.

Hoe hydrateer je je gelaat optimaal? Lees het hier

Voor een optimale werking van de crème breng je eerst een serum aan. Dat bevat namelijk meer actieve bestanddelen. Laat het enkele minuten intrekken voor je je crème aanbrengt. Een natuurlijk alternatief voor de zeer droge huid is het aanbrengen en inmasseren van enkele druppels olie van teunisbloem, bernagie, argan, avocado, zoete amandel enz.

Gebruik voor de gevoelige huid rond de ogen steeds een specifiek product. Voed en bescherm tot slot ook je lippen met een balsem.

Verzorgingsritueel: je huid voeden

Breng in de winter steeds een nachtcrème aan. Tijdens deze periode van het jaar heeft je huid daar immers het meeste nood aan. Maar hoe kies je een nachtcrème? De ideale nachtcrème is:

  • geschikt voor jouw huidtype;
  • rijk aan bestanddelen die voeden, herstellen of rimpels tegengaan.

Vitamine A, C of E, magnesium, selenium, silicium, hyaluronzuur, polyfenolen, plankton, microalgen, collageen, sheaboter, olie van avocado, tarwekiem of zoete amandel… Kun jij door de bomen het bos nog zien? Je kunt met al je vragen terecht bij de schoonheidsspecialisten in onze winkels!

Gebruik ook een keer per week een peeling!