Natuurlijk muggenwerende middelen

Leve de zomer! Maar die muggen zijn een ander verhaal. Gelukkig bestaan er heel wat natuurlijke muggenwerende middelen waarmee je die kleine ongenode gasten kan verjagen, zoals verschillende planten.

Citronella

Dit is ongetwijfeld het meest gekende middeltje. Plant het in potten en plaats ze dichtbij je deuren en ramen om te voorkomen dat muggen je huis binnenkomen.

Basilicum

Jawel, wij zijn misschien dol op dat zuiderse aroma, maar muggen vinden het verschrikkelijk. Plaats de plantjes net zoals citronella vlakbij je ramen of in je slaapkamer.

Lavendel

Liever een iets zachtere geur? Ook lavendel houdt de muggen op een afstandje. Plant ze in potten en zet ze voor je deuren en ramen, of gebruik etherische lavendelolie, die bovendien ook nog de jeuk van je muggenbeten verzacht.

Geranium

Alleen al de kleuren die toevoegen aan je tuin, zijn fantastisch, maar wist je dat geraniums ook een natuurlijk muggenwerend middel zijn? Dat is misschien precies de reden waarom hun bloemen zo goed bloeien. Voor een maximaal effect, kies je best voor geraniums waarvan de geur zo dicht mogelijk aanleunt bij die van citronella.

Limoen en kruidnagel

Houd je van limoen in je cocktail? Leg ze dan ook in je kamer! Snijd een limoen in twee, steek in elke helft een paar kruidnagels en de muggen – die de geur van die combinatie absoluut niet kunnen verdragen – laten je de hele nacht met rust.

Etherische olie van citroeneucalyptus

Hoewel dit middeltje minder bekend is dan citronella, werkt het nog beter en heeft het geweldige muggenwerende eigenschappen. Bovendien verzacht de olie de jeuk van je muggenbeten.

Niet vergeten: azijn

Het lievelingsmiddel van onze grootmoeders wint weer aan populariteit. Het is niet alleen doeltreffend tegen kalkaanslag en kwalijke brandgeurtjes, maar het verjaagt ook nog eens muggen! Hoe? Doe een paar druppels op je kleding of op je gordijnen.

Alles-in-een

Met de Aromapic Muggenwerende Lichaamsspray geeft Pranarôm je een alles-in-een-oplossing aan, die de geweldige muggenwerende eigenschappen van verschillende planten combineert. Dit natuurlijke muggenwerende middel werd samengesteld uit een mix van 100% biologische etherische oliën van citronella, palmarosa, citroengras, geranium, citroeneucalyptus, kruidnagel, gember en Citriodiol®, die gekend zijn om hun afwerende werking. Het is een formulie die je 7 uur lang beschermt tegen beten van Europese en tropische muggen(1). De formule werd verder verrijkt met kokosextract, is niet vet, droogt de huid niet uit en heeft een aangename geur. Zin om het eens te proberen? Kom dan snel langs bij je Medi-Market.

(1Doeltreffendheid gedurende 7u bewezen door tests in onafhankelijke laboratoria.